Korte keten

1.1 Provincie Antwerpen ondersteunt innovatieve samenwerkingen 

Provincie Antwerpen gelooft in samenwerking en bundeling als oplossing: om logistieke obstakels samen aan te pakken, transportkosten te drukken, promotie en bekendmaking een gedeelde verantwoordelijkheid te maken, enzovoort. Daarom legt de korte keten-adviseur zich toe op het ondersteunen en faciliteren van korte keten-vormen waarvoor complexere samenwerkingennoodzakelijk zijn en waardoor producten dichtbij consumenten geraken op een duurzame en voor de landbouwers haalbare wijze. 

Nood aan begeleiding?

1.2 Op zoek naar een verkooppunt? 

Op zoek naar een korte keten-verkooppunt? Of wil je als producent je verkooppunt bekent maken? Dat kan via: www.rechtvanbijdeboer.be

1.3 Week van de korte keten 

Provincie Antwerpen organiseert jaarlijks, samen met de andere Vlaamse provincies, VLAM en steunpunt Korte Keten de Week van de Korte Keten. Die week zetten we de korte keten in de spotlighs. We focussen op het ondersteunen van lokale besturen om hen warm te maken om hun producenten in de kijker te zetten. 

Wil je zelf ook een actie organiseren tijdens de Week van de Korte Keten? Misschien kom je in aanmerking voor ondersteuning via de subsidiekorf landbouw of steun aan imagoactiviteiten. 

1.4 Gemeenschapslandbouw in de kern 

Het plattelandsproject Voedsel+Dorp laat burgers op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende facetten van landbouw zoals werken op het ritme van de seizoenen en samenwerken aan een perceel. Dit project is actief in de gemeenten Herentals, Edegem, Grobbendonk en Schelle.