Korte voedselketen

Het is iets 'van bij ons', ideaal om vrienden mee te verrassen of jezelf te verwennen! Met haar korte keten-beleid wil de provincie Antwerpen die trots voor het lekkers uit onze streken versterken.

Provinciale ondersteuning voor producenten

Elk korteketenproduct is het resultaat van het harde werk van een ondernemer. Voor de producent zijn deze lekkere korte keten-producten niet alleen een passie, maar ook een bron van inkomsten. 

De provincie Antwerpen kiest voor het behoud van lokaal ondernemerschap en tewerkstelling. Via haar korte keten-beleid geeft ze extra ondersteuning aan zowel de grote als de kleinschalige producenten.

Daarnaast is er ook aandacht voor de promotie, verspreiding en vermarkting van de producten. Samen met de ondernemers en (boven)lokale partners, zoekt de provincie Antwerpen naar duurzame oplossingen op de vele vragen. Zo zorgen we er samen voor dat de markt van korte keten-producten kan blijven groeien.

Heb je als producent zin om samen te werken rond een gemeenschapsvormend project of evenement waarbij korteketenproducten centraal staan? Ga dan zeker eens kijken bij de voorwaarden voor de Subsidiekorf platteland.

Blijf op de hoogte

En abonneer je op onze nieuwsbrief met nieuws over de korte voedselketen. Vul je e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het provinciale korteketenbeleid

Ben je professioneel actief als korteketenproducent, -aanbieder, ... registreer je dan via onderstaande link en blijf op de hoogte van het provinciale korte keten-beleid.