Platteland

Plattelandssubsidies

In 2022 kunnen lokale besturen, bovenlokale organisaties, middenveldorganisaties en ondernemers plattelandssubsidies aanvragen voor projecten die te maken hebben met open ruimte vrijwaren, het dorpsleven veerkrachtiger maken en de korteketenverkoop boosten. Er is ook speciale aandacht voor projecten die verder bouwen op participatieprojecten.

Deze laatste subsidieoproep van PDPOIII, een subsidielijn voor plattelandsontwikkeling, wordt gefinancierd door provincie Antwerpen, Vlaanderen en Europa. 

Dien je projectidee in voor 31 mei 2022

Heb jij goede ideeën voor het Antwerps platteland? Dien snel je projectidee in voor 31 mei 2022. Je volledige dossier verwachten we ten laatste op 19 juli 2022. Lees meer over plattelandssubsidies

We zijn op zoek naar:

  • Projecten binnen het thema dorpen: denk aan dorpshuizen, participatietrajecten in dorpen, projecten die kansengroepen in dorpen willen bereiken, herbestemmingen van leegstaande gebouwen met erfgoed of beeldkwalitatieve meerwaarde,... Lees meer.
  • Dienstverleningsprojecten rond dorpen, open ruimtearmoede en kwetsbaarheid op het platteland in de gemeenten gelegen in het noorden van onze provincie in LEADER MAK+. Lees meer.
  • Projecten uit andere gebieden (met uitzondering van de centrumsteden Antwerpen, Turnhout en Mechelen) rond onze 3 centrale thema’s dorpen, open ruimte en korte keten/landbouwverbreding. 

Heb je een vraag?