Platteland

Je kunt er eindeloos fietsen, door de bossen wandelen of ontspannen met een streekbiertje. Niet alleen de land- of tuinbouwer heeft er zijn bedrijf, maar ook anderen zijn op het platteland aan het werk.

Om iedereen een plaatsje te geven, is er een evenwicht nodig tussen landbouw, natuur, recreatie, bewoning en werk. De provincie Antwerpen zoekt mee naar dat evenwicht en zet zich in voor ontwikkeling en ondernemerschap op het platteland.

Steun voor verdere ontwikkeling van het platteland

Ons platteland leeft én herleeft. Het is veranderd van een unieke plaats voor land- en tuinbouwers naar een multifunctioneel landschap voor iedereen. Doorkruis het platteland en ontdek dat:

  • hoevewinkels de deuren openen
  • landbouwers unieke activiteiten aanbieden, zoals een spelletje boerengolf of een overnachting op de boerderij.
  • molens en dorpshuizen een nieuwe bestemming krijgen.
  • fiets- en wandelpaden heraangelegd worden

De provincie zet zijn schouders onder projecten die het platteland een boost geven. Samen met de Europese en Vlaamse overheid geeft de provincie subsidies om deze plannen te verwezenlijken.

Ondernemerschap stimuleren

Alles wat je eet, is van het platteland afkomstig: van aardappelen en wortels tot melk en honing. De provincie Antwerpen wil ondernemen op het platteland stimuleren. Op de pagina van hoeve- en streekproducten kom je hier meer over te weten.