Subsidies platteland

Maak kennis met onze subsidieprogramma's

Benieuwd binnen welk subsidieprogramma jouw idee past? Klik door en ontdek wat elk programma voor jou te bieden heeft. 

Deze laatste subsidieoproep van PDPOIII, een subsidielijn voor plattelandsontwikkeling, wordt gefinancierd door provincie Antwerpen, Vlaanderen en Europa. Projecten in de centrumsteden Antwerpen, Turnhout en Mechelen komen niet in aanmerking voor plattelandssubsidies. Deadline voor het indienen van jouw projectidee voor plattelandssubsidies is 28/03/2022.

(Her)bekijk de online infosessie van februari 2022

In 2022 kunnen lokale besturen, middenveldorganisaties, ondernemers en bewoners opnieuw plattelandssubsidies aanvragen voor projecten die het Antwerpse platteland versterken, vernieuwen of verduurzamen. Heb je een (groots) idee rond het vrijwaren van open ruimte, het dorpsleven een boost geven of korteketenverkoop? Heb je zin om daar met anderen aan te werken? Wil je weten wat er in jouw gemeente mogelijk is? (Her)bekijk dan het webinar dat op vrijdagnamiddag 18 februari 2022 plaatsvond. 

Pitch je idee aan subsidieadviseurs

Heb je een projectidee en wil je hierover van gedachten wisselen met onze subsidieadviseurs? Schrijf dan in voor een online pitchsessie van een halfuur op 21 of 22 februari 2022. Verwacht je aan feedback en tips waarmee je je projectidee verder kan afwerken. Daarna heb je nog vijf weken de tijd om je idee verder vorm te geven. 

Dien je project in

28 maart is de deadline voor het indienen van je projectidee. Daarna kan je niet meer deelnemen. Stuur jouw projectidee in via de rode link hieronder.

In een notendop: tijdslijn subsidieoproep 2022

Om jou te inspireren en te helpen je idee vorm te geven staan we in februari 2022 voor je klaar met raad en daad op de volgende momenten:

18 februari 2022 - 14u – algemene online info- en inspiratiesessie over alle plattelandssubsidies van de Provincie Antwerpen 

21 & 22 februari 2022 – pitch je idee bij een expertenpanel en de subsidiecoördinatoren (online) 

23-25 februari 2022 – co-creatieve sessies rond gebiedsgerichte projecten

28 maart 2022 – deadline indienen projectidee
Let op: dit is een verplichte stap! Projectideeën die ons bereiken na 28/3/2022 worden niet meer in overweging genomen. 

19 juli 2022 – deadline indienen dossier in het plattelandsloket

Coronaherstelfonds: indienen kan niet meer

Met een eenmalige oproep voor extra plattelandsprojecten wilde Europa inspelen op de voor- en nadelen van de coronacrisis, om lokale besturen, ondernemers, verenigingen, middenveldorganisaties te ondersteunen in de uitbouw van een post-corona-platteland. Lokale besturen, verenigingen, ondernemers van alle gemeenten, met uitzondering van de centrumsteden, en de groot- en kleinstedelijke gebieden, konden tot 30/11/2021 projectideeën indienen. Momenteel worden de inzendingen beoordeeld door de subsidieadviseurs. 

Documenten

Inspiratie nodig?

Tijdens de laatste week van februari 2021 kon je 4 thematische inspiratiesessies volgen over plattelandssubsidies. Kon je er niet bij zijn? Bekijk de presentaties dan hieronder!

Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met: