Taalspelletjes, leren door te spelen!

Op speelse manier taalvaardigheid in de OKAN-klas en in het secundair onderwijs bevorderen.

Datum/uur
  • vrijdag 19 maart 2021 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

  • BuO Leerzorg

Prijs

40€

Inhoud?

Speel je mee?

Bij deze workshop staat het vormingslokaal boordevol taalspelletjes en speelse werkvormen om de Nederlandse taalvaardigheid te stimuleren. Marie-Claude Gevaert loodst je doorheen het aanbod. Je krijgt tips om zowel voor OKAN’ers als voor leerlingen van het SO via spel en werkvormen taal te verankeren. Taal leren door in interactie te treden. Zelfs de minst sterke of de minder taalvaardige leerlingen vinden het leuk en fijn om aan het woord te komen en meer taal te ontdekken en te leren. 

Tijdens deze sessie ontdek je heel wat spelmateriaal. Je krijgt een duidelijk overzicht van de mogelijke speelse taalactiviteiten die je kan inbouwen in je lessen en hoe ze de taalvaardigheid van taalzwakke en/of anderstalige leerlingen stimuleren. 

Door wie?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 17 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Voor wie?

OKAN-leerkrachten, leerkrachten secundair onderwijs en volwassenenonderwijs, zorgleerkrachten, studenten lerarenopleiding

Coronamaatregelen

Deze sessie zal als webinar worden aangeboden. De sessie wordt niet opgenomen en kan dus niet nadien worden bekeken.

 

 

Volgende van de detaillijst