Muzisch aan de slag met wereldburgerschap!

Datum/uur
  • donderdag 20 april 2023 van 13 uur tot 16 uur
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Secundair onderwijs

Prijs

40 €

Joke Klaassen

INHOUD?

Muzische vorming kan veel meer betekenen dan creatief bezig zijn. In deze interactieve workshop ontdek je 9 concrete lesactiviteiten die naast het creëren ook inzetten op reflectie en verbinding. Leerlingen en leraren denken samen na over zichzelf, de ander en de wereld om zich heen en ontwikkelen zich zo via muzische vorming tot creatieve, bewuste burgers!

In deze interactieve workshop gaan we samen op ontdekking in de Wonderkamer, 1 van de vier kamers van het project Wereldklassen. (www.wereldklassen.warande.be)

·        Je maakt kennis met negen muzische activiteiten die naast het creëren ook inzetten op reflectie en verbinding.

·        Je ervaart zelf aan de hand van korte opdrachtjes wat de activiteiten inhouden en betekenen.

·        Je ontdekt hoe je het cultureel bewustzijn van je leerlingen kan ontwikkelen.

·        Je leert hoe je muzische vorming en burgerschap kan verbinden.

·        Je krijgt inzicht in hoe het project Wereldklassen inzet op het omarmen van de grote diversiteit aan identiteiten en zo vanuit verbindende waarden de schoolgemeenschap versterkt.

VOOR WIE?

leraren lager onderwijs (vierde, vijfde, zesde leerjaar)

leraren secundair onderwijs (eerste graad Artistieke Vorming)

DOOR WIE?

Joke is illustrator van opleiding. Ze was jarenlang docent Muzische Vorming - Wereldburgerschap - Cultuureducatie aan de lerarenopleiding van de Thomas More Hogeschool. Ze gaf ook les in het deeltijds kunstonderwijs en volgde de expertenopleiding cultuureducatie van Canon Cultuurcel. Momenteel is ze werkzaam in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Als freelancer ontwikkelt ze educatieve pakketten en geeft ze vormingen over kunst- en cultuureducatie (meer info: www.possible-futures.be).

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE

Deze workshop kost 40 euro per persoon. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur.  Wil je graag dat er een bestelbonnummer op de factuur wordt vermeld? Mail dit nummer naar docatlas@provincieantwerpen.be. Vermeld er de titel en de datum van de vorming. 

ANNULATIEPROCEDURE:

* Aanvrager: De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren.

* docAtlas: In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.