Werkwinkel: Tover elke smartphone, tablet of computer om tot een Vlaamse leerkracht Nederlands voor je NT2- en OKAN-leerlingen.

Datum/uur
  • woensdag 1 april 2020 van 15 uur tot 17 uur
Doelgroepen
  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

  • Leerkrachten

Prijs

10 €

Wat mag je verwachten?

Ontdek twee onmisbare digitale hulpmiddelen

Zorg ervoor dat je NT2- en OKAN-leerlingen thuis jouw teksten en alle andere teksten die ze online vinden, kunnen laten voorlezen door een natuurlijk klinkende Belgisch-Nederlandse digitale stem. Die stem is gratis voor computers, iPhones en iPads. Enkel Android-gebruikers betalen eenmalig 4,09 euro. 

Toon je NT2- en OKAN-leerlingen bovendien hoe ze op die digitale toestellen bij elke tekst een goed, gratis Nederlands pop-upwoordenboek kunnen gebruiken. 

We beginnen alvast met jouw toestellen!

In de werkwinkel leer je die twee taalhulpmiddelen op je eigen smartphone en/of tablet en/of laptop te installeren en te gebruiken.

Gelieve dus je smartphone, tablet én/of laptop mee te brengen en liefst ook een koptelefoon! Zorg er verder voor dat je het wachtwoord kent van je Google-account en/of je Apple ID.

Je ontdekt op mijn site bovendien een keur aan gratis websites (geen apps) waar anderstaligen hun Nederlands kunnen oefenen met deze digitale taalhulpmiddelen: uitspraak, woordenschat, grammatica, teksten, verhalen, liedjes … mét de nodige digihulp.

Wanneer?

woensdag 01/04/2020 van 15.00 tot 17.00 uur, zaal Kasjmier

Voor wie?

Leerkrachten en leerkrachten in opleiding, docenten en vrijwilligers die met anderstalige nieuwkomers werken in OKAN-klassen, in NT2-onderwijs …

Door wie?

Joost Dancet is een gepensioneerd leerkracht Nederlands die in 1976 afstudeerde als licentiaat Germaanse filologie Nederlands-Engels. Hij heeft twee grote passies: computer & taal. Sinds januari 2018 geeft hij computerinitiatie en een uurtje huiswerkbegeleiding per week aan OKAN-leerlingen. Hij is ook actief in de praattafels in Brugge – samen Nederlands praten met volwassen anderstaligen.

Joost is al meer dan 10 jaar bezig met het inzetten van digitale hulpmiddelen en websites in taallessen, zowel voor Nederlands als voor Engels.

 

 

Volgende van de detaillijst