Anders-alfa in NT2: detectie van lees- en schrijfproblemen en ondersteuning voor CVO-cursisten - online

???module.educationItem.label.themes???

Mijn cursist redt het niet in de schriftelijke les. Wie leert de taal gewoon moeilijker, wie heeft moeite met lezen en schrijven, bij wie ligt het aan het Latijns schrift? 

Datum/uur
  • woensdag 29 november 2023 van 13 uur tot 16 uur
Datum/uur
  • woensdag 20 maart 2024 van 13 uur tot 16 uur

INHOUD?

Mijn cursist redt het niet in de schriftelijke les. Wie leert de taal gewoon moeilijker, wie heeft moeite met lezen en schrijven, bij wie ligt het aan het Latijns schrift? Wat hebben deze cursisten nodig?

Hoe laten we volwassenen vlotter Nederlands leren met het Latijnse alfabet simpelweg als medium, niet als drempel? Andersgealfabetiseerden hebben nood aan een voortraject of verhoogde zorg. We leren kort screenen om problemen vroeg genoeg te detecteren. Maar welke observaties kunnen verderop ook nog alarmbelletjes doen afgaan?  We bekijken de leerdoelen van een module LSA (Lezen en Schrijven voor Andersgealfabetiseerden). Hoe kunnen we aan de slag met remediëring (opbouw, materiaal) en hoe gaat het verder in de gewone klas? En hoe verduidelijk je onze spelling van ‘taa-fel’ en ‘he-ben’? We gaan buiten al roepend voor klankleer voor iedere cursist en tégen koordschrift op het bord.

VOOR WIE?

CVO-leerkrachten NT2 en andere geïnteresseerden

DOOR WIE?

Jehanne Van Boxstael is leerkracht NT2, taalcoach en trajectbegeleidster in CVO Groeipunt Gent en verbonden aan het Lerend Netwerk Lezen en Schrijven voor Andersgealfabetiseerden Vlaanderen. Ze hervormden de basiscompetenties van de vroegere module Latijns schrift en ontwikkelden een uniforme screening voor de Agentschappen Integratie en Inburgering als onderdeel van de NT2-intake vóór de instroom in BT 1.1.

DEELNAMEPRIJS?

10 euro

EXTRA?

Deze vorming zal plaatsvinden via zoom en wordt niet opgenomen. De vorming achteraf (her)bekijken is dus niet mogelijk.

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE

Deze workshop kost 10 euro per persoon. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur. 

ANNULATIEPROCEDURE:

* Aanvrager: 

De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren.

* docAtlas:

In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.