DigiTAAL: technologie effectief inzetten (SO/OKAN) - online

???module.educationItem.label.themes???

Hoe kan je technologie inzetten als middel om een krachtige taalleeromgeving te realiseren?

Datum/uur
  • donderdag 29 februari 2024 van 09 uur tot 12 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 22 februari 2024

INHOUD?

Hoe combineren we een krachtige taaldidactiek met een efficiënte inzet van technologische middelen zoals apps, online leeromgevingen en andere vormen van technologische ondersteuning?

Technologie is niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar levert het gebruik van technologie ook effectief leerwinst op? In deze sessie buigen we ons over de vraag wat de meerwaarden en uitdagingen zijn van de inzet van technologie in de OKAN-klas. We vertrekken hierbij niet vanuit de technologie zelf, maar wel vanuit de leerdoelen en de noden van de leerlingen en laten zien hoe je een krachtige taaldidactiek kan combineren met een efficiënte inzet van technologie.

Deze inzichten gebruiken we om een handige en gebruiksvriendelijke online tools onder de loep te nemen en te bespreken hoe je ze krachtig kunt inzetten. We reiken ook meer uitgewerkte lesvoorbeelden aan waarin technologische ondersteuning een meerwaarde kan bieden. Ten slotte gaan de deelnemers zelf aan de slag en proberen op basis van de opgedane inzichten zelf krachtige lessen uit te denken. De ontwikkelingsdoelen kunnen hierbij een bron van inspiratie zijn.

VOOR WIE?

Leerkrachten, beleidsondersteuners, directies, pedagogisch begeleiders en andere geïnteresseerden uit het secundair onderwijs en het OKAN-onderwijs.

 

DOOR WIE?

Deze vorming wordt gegeven door een medewerker van het Centrum voor Taal en Onderwijs. Inschrijvingen verlopen via het CTO.

DEELNAMEPRIJS?

60€