DigiTAAL in de klas! Mogelijkheden van blended learning voor krachtige taalpraktijken in de klas! - online

???module.educationItem.label.themes???

Hoe kan je technologie inzetten als middel om een krachtige taalleeromgeving te realiseren?

Datum/uur
  • dinsdag 23 januari 2024 van 09 uur tot 12 uur

INHOUD?

Het aanbod aan (gratis) digitale tools en apps voor de klaspraktijk nemen in snel tempo toe. Maar maken deze tools je klaspraktijk sowieso beter?

In dit korte online traject onderzoek je via een e-module hoe technologie het (gepersonaliseerd) (taal)leren in de klas kan ondersteunen en wat daarbij cruciale voorwaarden en valkuilen zijn. Technologie dus als middel, om de principes van een krachtige taalleeromgeving nog beter te realiseren.

Je krijgt inspiratie op vlak van twee deelthema’s van taalleren: begrijpend lezen en de ondersteuning aan anderstalige nieuwkomers en meertalige leerlingen in de reguliere klas. Binnen beide domeinen krijg je voorbeelden van interessante technische tools en inspiratie om deze in te zetten in je klaspraktijk.

Aan het einde van de e-module maak je een opdracht, die we samen bespreken tijdens een online afsluitmoment. Je krijgt de kans om al je vragen te stellen en je ontvangt feedback van andere deelnemers. Je wordt daarbij begeleid door een vormer van het CTO.

VOOR WIE?

Leerkrachten van de tweede en de derde graad, beleidsondersteuners, directies, pedagogisch begeleiders en andere geïnteresseerden uit het basisonderwijs.

 

DOOR WIE?

Deze vorming wordt gegeven door een medewerker van het Centrum voor Taal en Onderwijs. Inschrijvingen verlopen via het CTO.

DEELNAMEPRIJS?

60€