Groeigericht evalueren van anderstalige nieuwkomers (LO) - online

???module.educationItem.label.themes???

Op welke manier kan je de vooruitgang van anderstalige nieuwkomers op een gepaste manier evalueren in het lager onderwijs?

Datum/uur
  • dinsdag 19 maart 2024 van 09 uur tot 12 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag 12 maart 2024

INHOUD?

Anderstalige nieuwkomers hebben specifieke noden tijdens de les, maar op welke manier kan je hun vooruitgang ook op een gepaste en bruikbare manier evalueren?

In deze workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag door de principes van een groeigerichte evaluatie toe te passen op de evaluatie van anderstalige nieuwkomers in het lager onderwijs. We beginnen met een korte kennismaking van de 7 principes van taalkrachtig onderwijs en verkennen de belangrijkste principes van groeigericht evalueren.

Samen verkennen we welke rol brede evaluatie kan spelen in het verhogen van de taalvaardigheid Nederlands van de leerlingen en het bevorderen van hun sociale integratie. We zoomen in op concrete evaluatievormen en hoe je die kan inzetten in je klaspraktijk. Tijdens de sessie wordt ingezet op reflectie en rijke uitwisseling tussen de deelnemers. In de laatste fase bekijken we welke rol beleid kan spelen in het groeigericht evalueren van anderstalige nieuwkomers.

VOOR WIE?

Leerkrachten, beleidsondersteuners, directies, pedagogisch begeleiders en andere geïnteresseerden uit het lager onderwijs.

 

DOOR WIE?

Deze vorming wordt gegeven door een medewerker van het Centrum voor Taal en Onderwijs. Inschrijvingen verlopen via het CTO.

DEELNAMEPRIJS?

60€