SOS: een anderstalige nieuwkomer in mijn klas! - online

???module.educationItem.label.themes???

Heb je voor het eerst een anderstalige nieuwkomer in de klas? Tijdens deze vorming verwerf je de 'basis-know-how' voor een goede start met anderstalige nieuwkomers. 

Datum/uur
  • donderdag 18 januari 2024 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Marie-Claude Gevaert in gesprek met een deelnemer tijdens een vorming

INHOUD

Heb je voor het eerst een anderstalige nieuwkomer in de klas? Tijdens deze vorming verwerf je de 'basis-know-how' voor een goede start met anderstalige nieuwkomers. Alle tips en tricks worden op een rijtje gezet.

We zoomen onder meer kort in op hoe de verwerving van klanken en taalstructuren gebeurt. Je leert op een interactieve manier een gevarieerd aanbod aan inspirerende en leuke materialen kennen en op welke manier je deze materialen kunt inzetten om gericht te differentiëren, zowel in groep als individueel. Hierbij komen alle taalvaardigheden aan bod.

Samen spotten wij tenslotte nog een aantal uitdagende werkvormen en taalspelletjes

 

DOOR WIE?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 20 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

 

VOOR WIE?

leerkrachten lager onderwijs, studenten lerarenopleiding

 

DEELNAMEPRIJS?

40€

EXTRA INFORMATIE?

Deze sessie zal plaatsvinden via Zoom en wordt niet opgenomen. Achteraf (her)bekijken is dus niet mogelijk.

 

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE

Deze workshop kost 40 euro per persoon. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur.  Wil je graag dat er een bestelbonnummer op de factuur wordt vermeld? Mail dit nummer naar docatlas@provincieantwerpen.be. Vermeld er de titel en de datum van de vorming. 

ANNULATIEPROCEDURE:

* Aanvrager: 

De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren.

* docAtlas:

In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.