Taalkrachtig meespelen: haal meer taal uit spel - online

???module.educationItem.label.themes???

Hoe kan je door mee te spelen in de hoeken de taalontwikkeling van je kleuters een extra boost geven? Wat zijn de ingrediënten van taalstimulerend spel en een krachtige speel-leeromgeving?

Datum/uur
  • donderdag 30 november 2023 van 09 uur tot 12 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
vrijdag 24 november 2023

INHOUD?

Door mee te spelen in de hoeken kan je de taalontwikkeling van je kleuters een extra boost geven. Samen spelen biedt immers veel kansen om rijke en voor het kind relevante taal aan te bieden en krachtige, impliciete feedback te geven op wat de kinderen beleven tijdens het spel.

In deze vorming verkennen we de ingrediënten van taalstimulerend spel en een krachtige speel-leeromgeving. We geven je tips om je meespeelmomenten met een focus op taal voor te bereiden en zoomen in op de verschillende rollen die je tijdens kan opnemen.

Je keert terug naar de klas met een hoofd vol ideeën die je bij alle kleuters, dus zeker ook de stille en minder taalvaardige, kan inzetten.

VOOR WIE?

Leerkrachten, beleidsondersteuners, directies, pedagogisch begeleiders en andere geïnteresseerden uit het kleuteronderwijs.

 

DOOR WIE?

Deze vorming wordt gegeven door een medewerker van het Centrum voor Taal en Onderwijs. Inschrijvingen verlopen via het CTO.

DEELNAMEPRIJS?

60€