Taalspelletjes, leren door te spelen in het lager onderwijs

???module.educationItem.label.themes???

Ontdek ons rijk aanbod aan taalspelletjes en speelse werkvormen om de Nederlandse taalvaardigheid in het lager onderwijs te stimuleren.

Datum/uur
  • donderdag 8 februari 2024 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag 6 februari 2024

INHOUD?

Bij deze workshop loodst Marie-Claude Gevaert je doorheen het grote aanbod aan taalspelletjes en speelse werkvormen om de Nederlandse taalvaardigheid te stimuleren. Aan de speeltafels leer je inzetten op woordenschatverwerving, spreken, luisteren, lezen, schrijven en sociale vaardigheden. Taal leren door in interactie te treden. Zelfs de minst taalvaardige kinderen vinden het leuk en fijn om aan het woord te komen en meer taal te ontdekken en te leren. 

Tijdens deze sessie ontdek je heel wat spelmateriaal. Je krijgt een overzicht van de speelse taalactiviteiten die je kan inbouwen in je lessen en hoe ze de taalvaardigheid van taalzwakke en/of anderstalige leerlingen stimuleren. 

DOOR WIE?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 19 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

VOOR WIE?

(toekomstige) leerkrachten lager onderwijs & zorgleerkrachten

DEELNAMEPRIJS?

40 euro

EXTRA INFORMATIE?

Deze sessie zal plaatsvinden via Zoom en wordt niet opgenomen. Achteraf (her)bekijken is dus niet mogelijk.

 

 

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE

Deze workshop kost 40 euro per persoon. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur. Wil je graag dat er een bestelbonnummer op de factuur wordt vermeld? Mail dit nummer naar docatlas@provincieantwerpen.be. Vermeld er de titel en de datum van de vorming. 

ANNULATIEPROCEDURE:

 

* Aanvrager: De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren. 

* docAtlas: In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.