Toegankelijk groen via de Groenzoeker

Heel wat mensen zoeken regelmatig de natuur op. Soms alleen, omdat ze mooi is, rust geeft, goed doet. Soms met vrienden, familie of collega’s. En gelijk hebben ze, want er is heel wat groen in onze provincie en er valt veel te beleven!

De vraag naar groene plekjes is sinds de coronaperiode nog nooit zo hoog geweest. Natuurparken en -domeinen werden nog nooit zo druk bezocht. Sommige mensen gaan de natuur steevast opzoeken in de bekende grote parken en bossen. Andere wandelen of fietsen de geijkte paden binnen een kleine straal rondom de eigen woonst. Er is nochtans veel meer groen in de provincie te ontdekken op wandel-of fietsafstand van huis. Alleen wordt het nergens in 1 overzicht of kaart aangeboden, tot nu!

De GroenZoeker is dé referentie voor iedereen die op zoek is naar kleinschalige natuur op wandel- of fietsafstand van huis. Of die plekjes nu beheerd worden door of in eigendom zijn van de provincie, de gemeenten, Vlaanderen of Natuurpunt, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Ook in jouw gemeente zijn ongetwijfeld heel wat natuurgebieden, bossen, parken, fiets- en wandelroutes, zit- en picknickbanken, speelnatuur, vogelkijkhutten of hondenlosloopzones te vinden.

Benieuwd wat je zoal kan vinden in de Groenzoeker? Verken dan zeker eens de kaart. Wil je wat meer info over wat je op de kaart vindt? Op de website van de Groenzoeker lees je een woordje uitleg bij de opgenomen items.

En last but not least…  Dankzij de koppeling met OpenStreetMap kan iedereen bijdragen aan het verbeteren van de kaart. Zie jij iets dat niet klopt of ontbreekt op de kaart?  Neem hier een kijkje om te weten te komen op welke manier jij je steentje kan bijdragen.

Nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan snel op de GroenZoeker en zoom in op jouw gemeente.
Voor meer info kan je ons contacteren via het contactformulier op de website of via mail naar groenzoeker@provincieantwerpen.be