Regionale Landschappen

Foto landschap rivierenland

Welkom in de prachtige landschappen van onze provincie! We willen dat je je er thuis voelt. Ook dieren en planten vinden er hun plekje. Elk landschap weerspiegelt de eeuwenlange geschiedenis van mens en natuur. Met de Regionale Landschappen zorgen we ervoor dat dit verhaal nog lang verteld kan worden.

Regionale watte?!

Ontdek in dit leuke filmpje wat de regionale landschappen juist doen en hoe ze ook jouw omgeving mooier maken!

Ga op ontdekking en geniet van de streek! We wijzen je de weg met talrijke activiteiten. Onze mooie wandel- en fietsroutes brengen je op onverwachte plekken.

Bouw ook zelf mee aan een mooier landschap. Iedereen kan een steentje bijdragen:

  • de landbouwer die een bloemenrand aanlegt naast zijn akker
  • de tuineigenaar die zijn knotbomen laat onderhouden
  • de kasteeleigenaar die een ijskelder laat inrichten voor vleermuizen
  • de school die een poel laat aanleggen
  • de gemeente of vereniging die een groter gebied onder de loep wil nemen.

Een greep uit de vele realisaties in de Provincie Antwerpen in 2014

Nieuwsgierig naar concrete resultaten? Neem dan een kijkje in de downloadbare presentatie hieronder. Je ontdekt er per Regionaal Landschap een beknopt overzicht van wat gerealiseerd werd in 2014 met enkele sprekende beelden en getallen.

Als je opzoekt in welke regio je woont, kun je bovendien voor elk Regionaal Landschap een beknopt jaarverslag met uitgevoerde projecten en concrete verwezenlijkingen op het terrein raadplegen.

Hier moet je zijn
Al in 59 gemeenten kun je als inwoner of vereniging terecht bij een Regionaal Landschap of Landschapspark voor advies en concrete hulp.

Kijk op de overzichtskaart om te ontdekken in welk Regionaal Landschap of Landschapspark je woont. Je vindt er ook meer info over de verschillende Regionale Landschappen en het Landschapspark.