Zuurstof

HD_Clickdimensions_2022_editie2
De cover van het nieuwe nummer

In het huidige nummer:

GroenZoeker ziet (opnieuw) het levenslicht

Er is heel wat groen in de provincie, alleen werd het nergens in 1 overzicht aangeboden. De vernieuwde GroenZoeker bevat meer plekken en activiteiten, de site ziet er een pak kleurrijker uit en heeft meer zoek- en filtermogelijkheden.

ElmarWillems-RoosServaes

Circulaire economie complex? Echt niet!

Dat is de rotsvaste overtuiging van Elmar Willems van OVAM, één van de sprekers op de provinciale milieudag 'Lokaal Circulair'.

De provincie helpt gemeenten alvast op weg met deze vijf vuistregels voor duurzaam aankopen.

Getipt voor de zomer: de beleefroute in het PIME

De tip komt van gedeputeerde Jan De Haes! Weetjes en doe-opdrachten staan op bordjes in de natuurtuin van PIME verspreid. Van daaruit kan je verder de vallei van de Kleine Nete ontdekken.  

Een klimaatadaptatierapport voor elke gemeente

De provincie lanceerde de gemeentelijke klimaatadaptatierapporten. De pers was laaiend enthousiast. Yves Pepermans legt uit hoe de tool het lokale klimaatbeleid vooruit helpt.

Wat doet een adviseur bodem- en waterbeheer?

Lies Cambie begeleidt land- en tuinbouwers die zich willen wapenen tegen de klimaatverandering. Hoe ze dat aanpakt, vertelt ze je graag in deze reportage.

4-sterren podcast

"Een podcast over geloof en hoop"

Jo en Carl van Learning Path resoneerden sterk met de MOSterdPod over leerlingenparticipatie. Lees hun review! 

Fier gelijk ne gieter op ... Kapellen!

In deze Zuurstof zijn wij fier gelijk ne gieter op … Merel en Sofie uit Kapellen voor hun tweede geboortebos! In deze nieuwe rubriek zetten we een inspirerend of opmerkelijk project van een gemeente binnen de schoonste provincie van het land in de kijker. Nadien geeft de gemeente de gieter door aan een collega uit een andere gemeente. Kapellen kreeg de gieter door van buurgemeente Brasschaat!

 

Meer provinciaal nieuws?

Blijf je graag op de hoogte van alle acties, evenementen, wetens- en bezienswaardigheden van het departement Leefmilieu? Schrijf je dan in op één van onze nieuwsbrieven.  Elke nieuwsbrief richt zich meestal tot een specifieke doelgroep. Val je buiten de doelgroep, maar heb je toch interesse in één van de onderwerpen? Voel je niet geremd en probeer ze gerust even uit.

Je kan je ook inschrijven op de overkoepelende provinciale nieuwsbrief die 6x per jaar uitgestuurd wordt.