Zuurstof

De cover van het nieuwe nummer

In het huidige nummer:

Maak van je school een groene oase

De provincie wil de komende drie jaar zoveel mogelijk scholen ontharden en vergroenen, samen met de Regionale Landschappen en MOS. Als het van hen afhangt, speelt en leert elk kind in een gezonde groene oase. 

Het is allemaal de schuld van de Chinezen!

Collega Silke voelt de dooddoeners over het klimaat al van ver aankomen. Ze vond het moeilijk om er gepast op te reageren. Tot ze dit boek in handen kreeg. Tip om op je kerstlijst te zetten.

In gesprek met landschapshistoricus Tim Soens

Is ons landschap klaar voor de uitdagingen van de toekomst? Een beleid dat de open ruimte in stukken opdeelt, vindt landschapshistoricus Tim Soens volledig achterhaald.

Teveel en te weinig water

Het is geen sinecure om het hele jaar door het volume water in onze beken in balans te houden. Vijf vuistregels voor een goed onderhoud van de waterlopen.

Hoe pakken we het zwerfvuil in ons park aan?

Kijk je mee achter de schermen van het Rivierenhof? Hun maatregelen en campagne zorgden voor een derde tot de helft minder zwerfvuil. 

De werkdag van Luc Heylen 

Luc is vrijwillige begeleider van educatieve activiteiten op het PIME. Vlieg je er vandaag mee in? Goed humeur verzekerd als je op stap gaat met Luc.

Fier gelijk ne gieter op ... Mechelen!

In deze Zuurstof zijn wij fier gelijk ne gieter op … Ranja en Willemien voor hun renovatiebegeleiding!

In deze nieuwe rubriek zetten we een inspirerend of opmerkelijk project van een gemeente binnen de schoonste provincie van het land in de kijker. Nadien geeft de gemeente de gieter door aan een collega uit een andere gemeente. Mechelen kreeg de gieter door van Kapellen!

 

Meer provinciaal nieuws?

Blijf je graag op de hoogte van alle acties, evenementen, wetens- en bezienswaardigheden van het departement Leefmilieu? Schrijf je dan in op één van onze nieuwsbrieven.  Elke nieuwsbrief richt zich meestal tot een specifieke doelgroep. Val je buiten de doelgroep, maar heb je toch interesse in één van de onderwerpen? Voel je niet geremd en probeer ze gerust even uit.

Je kan je ook inschrijven op de overkoepelende provinciale nieuwsbrief die 6x per jaar uitgestuurd wordt.