Zuurstof

De cover van het nieuwe nummer

 

Vanaf 2020 vervangt Zuurstof het gedrukte tijdschrift zOOm! Nog langer een papieren magazine verspreiden staat haaks op de filosofie van Zuurstof. Mis geen enkele editie en abonneer je snel op ons gratis digitale magazine via het inschrijvingsformulier hieronder.

Een oude editie van zOOm kan je indien gewenst opvragen. Stuur ons dan een mailtje voor een pdf-exemplaar.

In het huidige nummer o.a.:

Standpunt van Prof. Dr. Ir. Huysmans

België is allesbehalve een regenland. We kampen zelfs met watertekort. Hoe zit het met ons grondwater en wat kunnen we precies doen om het peil omhoog te krijgen? Professor Marijke Huysmans weet er alles van. 

>>> lees het interview

Podcastrecensie Fwiet! Fwiet!

Fwiet! Fwiet! is een podcast over vogels gemaakt door comedian en birdnerd Begijn Le Bleu. Luister, geniet en haal net als collega Nele de dagtripper in je naar boven!

>>> lees hun review

Werkdag van Hans Limet (artikel bijzonder gesmaakt door gedeputeerde Jan De Haes)

Al van 's ochtends heel vroeg staat domeinwachter Hans Limet paraat om over de natuurpracht van De Averegten te waken. Ook de jonge Jan de Haes heeft daar heel wat uren (én broeken) versleten. 

>>> lees zijn dag-boek

Circulaire economie op kruissnelheid

De provincie Antwerpen pionieert en investeert steeds meer in circulaire economie. De eerste successen komen stilaan in beeld. 

>>> lees het artikel

Hieronder vind je de reeds verschenen edities:

Zuurstof editie 4

Zuurstof editie 3

Zuurstof editie 2

Zuurstof editie 1

Meer provinciaal nieuws?

Blijf je graag op de hoogte van alle acties, evenementen, wetens- en bezienswaardigheden van het departement Leefmilieu? Schrijf je dan in op één van onze nieuwsbrieven.  Elke nieuwsbrief richt zich meestal tot een specifieke doelgroep. Val je buiten de doelgroep, maar heb je toch interesse in één van de onderwerpen? Voel je niet geremd en probeer ze gerust even uit.

Je kan je ook inschrijven op de overkoepelende provinciale nieuwsbrief die 6x per jaar uitgestuurd wordt.