Zuurstof

De cover van het nieuwe nummer

In het huidige nummer:

Standpunt van Koen Thewissen

De bekende communicatiespecialist deelt zijn inzichten om de kloof tussen denken en doen rond duurzaamheid kleiner te maken. De bekende ommunicatiespecialist deelt inzichten om de kloof tussen denken en doen rond duurzaamheid kleiner te maken. 

Leren zonder natte voeten

Scholen trekken tegenwoordig naar de Bogerse Plassen voor een fijne buitenles. Vanop de steiger ontdek je een bijzondere onderwaterwereld. 

Werkdag van Bert Hoefkens 

Projectcoördinator Bert stroomlijnt de vele aanvragen om van een school een groene oase te maken. Een boeiende kijk in zijn werkdag.

Het Grote Net(e)werk

De Grote Nete van de toekomst is een verhaal geschreven door vele lokale en bovenlokale instanties samen. 

Ecologisch maaibeheer in Zwijndrecht

De gemeente zet in op biodiversiteit én bewustwording. Een pilootproject met steun van de provincie.

Deze gemeenten gaan hard

Wat vinden de 9 deelnemende gemeenten tot nu toe van het lopende onthardingstraject via de provincie?

PIME krijgt sterren van leerkracht

Als de juf het zegt, zal het wel kloppen. De nieuwe workshop krijgt 4 sterren van Els de Vester, leerkracht aan het Annuntia Instituut

FABulous farmers

Deze actie uit Plan Vandaag wapent landbouwers tegen de klimaatverandering. 

Fier gelijk ne gieter op ... Zoersel en Zonnewind!

In deze Zuurstof zijn wij fier gelijk ne gieter op … Zoersel en Zonnewind voor de opstart van hun lokale energiegemeenschap!

In deze nieuwe rubriek zetten we een inspirerend of opmerkelijk project van een gemeente binnen de schoonste provincie van het land in de kijker. Nadien geeft de gemeente de gieter door aan een collega uit een andere gemeente. Zoersel kreeg de gieter door van de zonnige Kempen!

 

Meer provinciaal nieuws?

Blijf je graag op de hoogte van alle acties, evenementen, wetens- en bezienswaardigheden van het departement Leefmilieu? Schrijf je dan in op één van onze nieuwsbrieven.  Elke nieuwsbrief richt zich meestal tot een specifieke doelgroep. Val je buiten de doelgroep, maar heb je toch interesse in één van de onderwerpen? Voel je niet geremd en probeer ze gerust even uit.

Je kan je ook inschrijven op de overkoepelende provinciale nieuwsbrief die 6x per jaar uitgestuurd wordt.