Zuurstof

De cover van het nieuwe nummer

 

Vanaf 2020 vervangt Zuurstof het gedrukte tijdschrift zOOm! Nog langer een papieren magazine verspreiden staat haaks op de filosofie van Zuurstof. Mis geen enkele editie en abonneer je snel op ons gratis digitale magazine via het inschrijvingsformulier hieronder.

Een oude editie van zOOm kan je indien gewenst opvragen. Stuur ons dan een mailtje voor een pdf-exemplaar.

In het huidige nummer o.a.:

Standpunt van Prof. Remmen

Natuur is dé sleutel om met z'n allen gezonder in het leven te staan. Evident, toch? Waarom schrijft een huisarts dan geen beweging in de natuur voor?

>>> lees het interview

Boekrecensie Het verborgen leven van bomen

Lotte, onze adviseur Natuur en Landschap, tipte deze heerlijke pageturner van P. Wohlleben. Samen met haar zoon Toon, die de versie voor kinderen verslond.

>>> lees hun review

Werkdag van Kris Huijskens

Beantwoorden van bezorgde mails, e-meetings, analyses, advies en realiteitschecks op het terrein. Hoe houdt de droogtecoördinator dagelijks het hoofd boven water? 

>>> lees zijn dag-boek

Provincie op de radar 

Hoe zit het tegenwoordig met de roetuitstoot in het verkeer? Gemeente Lint wilde dit weten en liet het dan ook meten door de specialisten van het PIH. 

>>> lees het artikel

Hieronder vind je de reeds verschenen edities:

Zuurstof editie 3

Zuurstof editie 2

Zuurstof editie 1

Meer provinciaal nieuws?

Blijf je graag op de hoogte van alle acties, evenementen, wetens- en bezienswaardigheden van het departement Leefmilieu? Schrijf je dan in op één van onze nieuwsbrieven.  Elke nieuwsbrief richt zich meestal tot een specifieke doelgroep. Val je buiten de doelgroep, maar heb je toch interesse in één van de onderwerpen? Voel je niet geremd en probeer ze gerust even uit.

Je kan je ook inschrijven op de overkoepelende provinciale nieuwsbrief die 6x per jaar uitgestuurd wordt.