Zuurstof

HD_Zuurstof_CD
De cover van het nieuwe nummer

In het huidige nummer o.a.:

Standpunt van Prof. Van Liedekerke

SDG-anker Geert Lauwers gaat het gesprek aan met Luc Van Liedekerke. Deze professor bedrijfsethiek helpt bedrijven en organisaties zoals de provincie vooruit in het herdenken van hun maatschappelijke rol. Om de SDG's in een organisatie te integreren heb je volgens hem heel wat economische en politieke moed nodig. 

Alles wat je moet weten over de provinciale droogtestrategie

De provincie maakte vorige maand haar strategie bekend om de droogte op haar grondgebied te bestrijden. Lees de 5 belangrijkste weetjes van het droogteplan. 

Hoe het Johnson & Johnson-vaccin op tijd vergund werd

1.400.000 provinciegenoten werden reeds gevaccineerd met minimum 1 dosis COVID19-vaccin. Pfizer & Janssen Pharmaceutica vroegen vorig jaar bij de provincie een versnelde vergunningsprocedure aan. Janssen Pharmaceutica getuigt.

Documentaire 'Seaspiracy': niet voor gevoelige kijkers

De documentaire Seaspiracy lokt hevige reacties uit. De ene vindt dat de film een te ongenuanceerd beeld ophangt. De andere ziet het als een eyeopener die de kijker wakker schudt. Didier Soens, directeur Integraal Waterbeleid, behoort tot de laatste groep...

Terugblik op de provinciale milieudag rond mobiliteit

Dit jaarlijkse evenement van de regiowerking trekt meestal heel wat kijk- en leerlustigen aan. Wat vonden de deelnemers, sprekers en collega's ervan, nu dit netwerkevent online georganiseerd werd?

Lees hun reacties in de nieuwste Zuurstof

Hieronder vind je de voorbije edities:

Zuurstof editie 6

Zuurstof editie 5

Zuurstof editie 4

Zuurstof editie 3

Zuurstof editie 2

Zuurstof editie 1

Meer provinciaal nieuws?

Blijf je graag op de hoogte van alle acties, evenementen, wetens- en bezienswaardigheden van het departement Leefmilieu? Schrijf je dan in op één van onze nieuwsbrieven.  Elke nieuwsbrief richt zich meestal tot een specifieke doelgroep. Val je buiten de doelgroep, maar heb je toch interesse in één van de onderwerpen? Voel je niet geremd en probeer ze gerust even uit.

Je kan je ook inschrijven op de overkoepelende provinciale nieuwsbrief die 6x per jaar uitgestuurd wordt.