Kunstcollectie

Wandtapijt: Kirke biedt een gezel van Odysseus haar toverdrank aan, (1650-1700), ketting: vlas of hennep, inslag: wol en zijde, 304 x 471 cm.

Divers

Met een verzameling van ruim 2.300 kunstwerken bezit de provincie een rijke en diverse collectie. Die geeft een mooi overzicht van de kunstproductie in de provincie sinds het midden van de 19de eeuw.

De nadruk ligt op schilderijen, grafiek en beelden uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Er zijn schilderijen van 19de eeuwse meesters als Nicaise De Keyser, Henri Leys en Jacob Jacobs. En ook heel wat werk van hedendaagse kunstenaars zoals Fred Bervoets, Anne-Mie Van Kerckhoven, David Claerbout en Koen van den Broek.

Nevada van Fred Bervoets
Nevada van Fred Bervoets in de Warande, 1500 x 300 cm

Toegankelijk

Op verschillende locaties kun je mee genieten van de mooie kunstwerken. Ook in en rond het nieuwe provinciehuis zal kunst weer prominent aanwezig zijn. 

Onze kunst blijft niet altijd binnenshuis: 

  • Een ruime selectie van de collectie stellen we voor lange periode ter beschikking van gemeentes en erkende musea uit de provincie. 

  • Voor tijdelijke tentoonstellingen in binnen- en buitenland geven we geregeld kunst in bruikleen. Ook jouw organisatie kan kunst in bruikleen vragen.
Kunstwerk van Philip Aguirre y Otegui in de tuin van het provinciehuis
Kunstwerk van Philip Aguirre y Otegui in de tuin van het provinciehuis