Een studierichting en een beroep kiezen

Uiteraard ben je ook niet in alles even goed. Het CLB gaat samen met jou op zoek naar wat je ligt, wat je graag doet, of wat je later wil worden.

Vergelijk ons in die zin misschien met een reisbureau. Wie van kamperen houdt moet je niet op een luxecruise sturen en wie alles tot in de puntjes wil voorbereiden houdt een survivalkamp wellicht niet tot het einde uit. Wij willen jou met jouw bagage en visie op een voor jou passende bestemming brengen!

 

We zoeken naar de juiste schoolsetting

Groot of liever kleinschalig? Streng of toch wat losser? Niet alleen de richting die je inslaat, ook de lesgevers en supporters die aan de rand staan zijn van belang! De schoolcultuur die het beste past bij jouw profiel zoeken wij voor je, op jouw vraag of die van je ouders. Soms blijkt je keuze na een tijdje toch niet ideaal, omdat de vakken te zwaar zijn, je niet aardt op een bepaalde school, of om nog een andere reden. Ook dan springen wij terug bij om je te helpen een andere richting in te slaan.

 

Het CLB helpt je kiezen

Omdat we niet het warm water hoeven uit te vinden, is Onderwijskiezer een goed startpunt. 

  • Weet je niet welke richting je moet kiezen voor het secundair? Klik dan op "I like" en vul een interessetest in.  
  • Als je een richting zoekt in het hoger onderwijs klik je op "I prefer".
  • Ook mogelijk: per onderwijsniveau zoeken naar studierichtingen en per studierichting naar de scholen die deze inrichten. Je kan doorsurfen naar de website van een school voor details. 
  • Je kan ook naar een school zoeken en kijken welke studierichtingen deze heeft.  
  • Of zoek op trefwoord en krijg de studierichtingen die erbij horen op alle onderwijsniveaus. 
  • Tot slot kun je ook vertrekken vanuit een beroep en kijken welke richting je daarvoor moet volgen of voor elke richting naar welke beroepen die leidt. 

Wie zoekt maar niet vindt...

...kan ook altijd een beroep doen op de CLB-medewerker van de school. Of contacteer ons!