Fair Trade Provincie

Heb je al opgemerkt dat de koffie, de thee en het fruitsap waar je in het Provinciehuis vaak van geniet, fair trade zijn?

Wist je dat zo goed als alle provinciale buitendiensten één of meerdere fair trade producten aanbieden, zowel aan het eigen personeel als aan de bezoekers?

En is het je al opgevallen dat het personeelsrestaurant tijdens de ‘Week van de Fair Trade’ elke dag een maaltijd met eerlijke ingrediënten aanbiedt?

Fair Trade food

Dit alles hoeft je niet te verbazen. Sinds 2011 mogen we ons immers met trots de 1ste Fair Trade Provincie noemen. Een engagement dat in 2020 herbevestigd werd met niet alleen een focus op faire maar ook op korte keten producten. Beide garanderen immers dezelfde duurzame principes: een eerlijke prijs voor de producent, respect voor het milieu en dierenwelzijn en aandacht voor sociale rechten.

Daarnaast houdt deze titel ook in dat de provincie Antwerpen jaarlijks in minstens 1 extra fair trade product investeert.

Fair Trade katoen


Een blijvende inzet voor fair trade vormt ook een belangrijke stap in de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

Kortom, ‘Fair Trade Provincie’ is een titel waar we terecht fier op mogen zijn!

Fair Trade logo