Educatief pakket Archeologie

Jong geleerd, is oud gedaan! Archeologie is er niet enkel voor grijze geleerden, ook jongeren kunnen ermee aan de slag. Archeologisch onderzoek draagt bij tot kennis van de mens, het landschap en hun gezamenlijke geschiedenis, ook in je onmiddellijke omgeving.

Met een educatief pakket – op maat van leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar – willen we graag jongeren enthousiast maken en sensibiliseren voor archeologie. De basismodule laat hen kennismaken met archeologie, terwijl een tijdscapsule dieper ingaat op de Merovingische periode in onze regio. Beide pakketten bestaan uit een handleiding voor leraren en werkbladen voor leerlingen.

Je kan beide modules (basis en tijdscapsule) hieronder als zip-bestand downloaden.
Werk je toch nog liever op papier? Vraag dan je exemplaar aan via erfgoed@provincieantwerpen.be.

Indien je graag een ruimer project rond archeologie wil opzetten in je klas, lenen we je graag educatief materiaal uit, als aanvulling op het educatief pakket. Je kan bij ons terecht voor replica’s van potten uit verschillende perioden, zeefresidu’s en zelfs écht archeologisch materiaal (aardewerk, bouwkeramiek en natuursteen uit verschillende perioden) waar je mag aankomen!

Meer informatie hierover vind je hier.