Media-aandacht voor {beek.boer.bodem}

publish date
22.11.2022
Een vrouw en man staan samen in een groen veld en kijken lachend naar een hoge, bloeiende bloemenrand. Op de achtergrond loopt een gracht tussen de percelen.
Dit beeld uit het filmpje van Prima Plattelandsproject toont Leen Vervoort van {beek.boer.bodem} (links) op terreinbezoek bij landbouwer Paul Van de Water (rechts).


Eerder dit jaar viel {beek.boer.bodem} tweemaal in de prijzen bij de wedstrijd Prima Plattelandsproject, georganiseerd door Ruraal Netwerk Vlaanderen. Als prijs won het project toen een professionele introductiefilm. Op 9 september streek de productieploeg neer op de velden van landbouwer Paul Van de Water en bij de Hooibeekhoeve. Het resultaat zie je hieronder.

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Naar aanleiding van de Klimaatconferentie in Sharm-el-Sheikh (Egypte) zocht de VRT-nieuwsploeg een item over klimaatrobuuste landbouw in eigen land. Landbouwer Paul Van de Water mocht opnieuw als gastheer optreden en gaf tekst en uitleg bij het gebruik van perceelsstuwen, het inwerken van houtsnippers in de bodem en het effect van wilgenaanplant op de oevers van de Aa.

Bekijk de VRT-reportage.

Contact

Ook interesse om jouw landbouwpercelen, waterlopen of natuurgronden in de vallei van de Kleine Nete klimaatrobuust te maken? 
Neem dan contact met gebiedscoördinator Koen Eyskens: