Fietsen

 Fietsende familie

Fietsen

Fietsers zijn toegelaten op de rode route die het domein omcirkelt.

Het fietsknooppuntennetwerk bestaat uit ruim 2.000 kilometer fietsroutes, die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. Ideaal om de omgeving van De Averegten en Heist-op-den-Berg te ontdekken. 

De knooppunten zijn genummerd en aangegeven op rechthoekige borden. Zo fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt en stel je zelf je fietstocht samen. Bovendien zijn de routes in twee richtingen bewegwijzerd.

Knooppunten 25 - 29 - 38 voeren je langs de grenzen van het domein. Je kunt aanpikken bij knooppunt 29 van de fietskaart Kempen. Voor 9,95 euro kan je een overzichtskaart van de Kempen kopen in alle toeristische infokantoren van de Antwerpse Kempen. Of teken thuis met de computer je trip uit met de digitale routeplanner.

NIEUW! Fietsen langs de 4 groendomeinen in de Kempen

De Provincie Antwerpen heeft in de Kempen 4 prachtige groendomeinen: Prinsenpark (Retie), De Averegten (Heist-op-den-Berg), Hoge Mouw (Kasterlee) en Hertberg (Herselt). Elk domein heeft zijn eigenheid aan natuur, bijzondere landschappen, wandelroutes, fietsvertrekpunten, ….

Voor de fietser die van uitdaging houdt is er nu een route uit van maar liefst 95 km tussen deze 4 domeinen!

Nog meer inspiratie voor je fietstocht

Op de websites van Kempen en Toerisme Provincie Antwerpen kan je nog meer ideeën opdoen voor een geslaagde fietsuitstap. Op Routeyou of Fietsnet stel je snel en simpel zelf een route samen.