Wandelen

In de omgeving van de ecologisch beheerde bio boerderij, tref je sporen van een ouderwets boerenland met hooilandjes, houtkanten en vlechtheggen.

Door gevarieerd hooiland wandel je verder en passeer je dieren- en picknickweiden, de plantentuin, de vijvers en de speelbossen.

Wens je een vrij bezoek te brengen aan De Averegten met een grote groep? Geef ons dan een seintje via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.

Hierboven kun je een plattegrond downloaden.

Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes:

  • Blauwe (1,2 km.): deze korte route is geschikt als je in alle rust een stukje van De Averegten wil zien. Je passeert langs taverne Boshuis, de speeltuin en de plantentuin. De blauwe route is niet toegankelijk voor fietsers of wandelaars met hond.
  • Gele (1,7 km.): dit is een mooie en rustige wandelweg in het 'binnenbos', je komt langs taverne Boshuis, de speeltuin en de plantentuin. Deze route is niet toegankelijk voor fietsers of wandelaars met hond.
  • Oranje (1,6 km.): loop door een minder bekend, maar daarom niet minder mooi stuk bos op de Hallaar Aard.Toegankelijk voor wandelaars met aangelijnde hond. De oranje wandelweg is een verlengde van de rode route.
  • Rode (3,3 km.): de bekendste wandelweg in De Averegten, deze route loopt langs de volledige buitenzijde van het domein. De rode weg is toegankelijk voor rolstoelen, fietsers en wandelaars met aangelijnde hond. Je krijgt een goed zicht op het bos en komt langs de boerderij (niet over het erf), taverne Boshuis, de speeltuin, plantentuin en Hobbeldonk, de natuurspeeltuin.
  • Groene (3,3 km.): hetzelfde als de rode wandelweg, maar deze route loopt ook over het erf van de boerderij. Dit stukje van de wandelweg is niet toegankelijk voor fietsers en wandelaars met hond.

Volgende knooppunten van het wandelnetwerk Kempense Netevallei lopen door het domein: 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 13 - 14
Je kunt aanpikken bij knooppunt 14 en 58.

Meer knooppunten vind je op deze website.

Nog meer wandelinspiratie nodig? Ontdek meer dan 12.000 km wandelplezier!