Vlieg eens buiten

De voordelen van buiten leren

Buiten leren op school, nabij of in de natuur biedt heel wat voordelen voor leerlingen. Ze raken niet alleen hun energie kwijt, het is ook goed voor hun ontwikkeling. Je vindt alle voordelen van buiten leren en een interessante brochure over het geven van buitenlessen terug op de website van MOS Vlaanderen

Nog steeds niet overtuigd? Klasse.be geeft in dit artikel tips om 8 drempels over buiten leren te overwinnen. Wil je graag buiten aan de slag, maar denk je dat het veel voorbereiding vergt of dat je leerlingen sneller afgeleid zullen zijn? Klasse neemt deze drempels onder de loep en helpt je op weg om hier door te kijken. 

Waar kan ik buiten leren?

In het Prinsenpark zijn enkele buitenleerplekken beschikbaar. Wij bieden enkel een buitenruimte en sanitair aan het onthaalgebouw aan. De leerlingen mogen lunchen in de buitenruimte. 

De buitenruimtes zijn vrij beschikbaar en kunnen niet gereserveerd worden. Je kunt de buitenruimtes ook gebruiken in combinatie met een lente- of herfstwandeling. 

Parkeer je auto, bus of fiets op de grote parking en wandel van daaruit naar de buitenleerplek.

De slak-arena

De arena ligt aan het begin van de speelroute en 6 speelzones, ze biedt plaats aan maximum 50 leerlingen en is niet overdekt.

Je kan hier het hele jaar door terecht van zonsopgang tot zonsondergang zonder reservatie.

Stertenten

Vanaf de paasvakantie tot 2 weken na de herfstvakantie zijn de banken achter het onthaalgebouw overdekt (m.u.v. korte evenementen). 

Twee grote stertenten en 1 kleine stertent zorgen voor schaduw en beschutting voor 75 leerlingen. De bankjes staan in U- of kringopstelling.

Schuilhut hondenweide

In de schuilhut aan de hondenweide kan je het hele jaar door van zonsopgang tot zonsondergang terecht met maximum 20 leerlingen.

 

Schuilhut Gertryvijver

In de schuilhut aan de grote Gertryvijver kan je het hele jaar door van zonsopgang tot zonsondergang terecht met maximum 16 leerlingen. 

Je kan er prachtige watervogels spotten!

 

MOS logo

Hoe kan ik buiten leren?

Heb je nog geen idee wat je buiten kunt doen? Wij geven je enkele tips. 

Ga aan de slag met de werkvormen van MOS

Op de website van MOS Vlaanderen staan heel wat interessante tips, werkvormen en ideeën om buiten les te geven. Neem zeker eens een kijkje op de website van MOS Vlaanderen. Of vind inspiratie op de website van MOS-buitenlesdag

Veldkoffer natuurbeleving
Open veldkoffer met inhoud

Ga aan de slag met onze veldkoffers

In het Prinsenpark kun je veldkoffers ontlenen met allerlei materialen om buiten aan de slag te gaan. Wij bieden veldkoffers aan om biotoopstudies te doen en de natuur te beleven. Meer informatie over de veldkoffers vind je hier terug

Vergeet deze koffers niet te reserveren als je ze wil gebruiken.