Speeltuinen en doolhof

RH_Doolhof

De nieuwste speelaanwinst van het park vind je terug naast het minigolfterrein. Maar liefst 8700 plantjes vormen 2 kilometer haagmuur van de dwaaltuin in twee kleuren en vier verschillende hoogtes.

 

De kleinsten kunnen veilig ravotten in de speeltuin naast het Kasteel Rivierenhof
De kleinsten kunnen veilig ravotten in de speeltuin naast het Kasteel Rivierenhof

Speeltuin 'Burcht van Koning Arthur' aan het Kasteel Rivierenhof:

  • Vlak naast het kasteel zijn speeltuigen voorzien voor kinderen tot 6 jaar: Eerst zoek je je weg tussen hoge bomen, daarna kom je in een reuze zandbak. Hier staan kleine diertjes, een ei om op rond te draaien en huisjes op maat van de allerkleinsten.
  • Naast de dreef kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar zich uitleven: Jij kunt al klimmen als de beste. Van een draak ben je zeker niet bang. Spring snel op je paard op zoek naar de schat!
Speeltuin bij heraangelegde Parking West
Speeltuin bij heraangelegde Parking West

Speeltuin Parking West:

  • een grote zandbak voor de jongste kinderen
  • de hangmatten voor de oudere  kinderen
De avonturenhoek in het speelbos
De avonturenhoek in het speelbos

Avonturenhoek:

In onze avonturenhoek moet je niet alleen snel zijn. Ook je evenwicht, kracht en uithoudingsvermogen worden op de proef gesteld. Samen met vrienden of alleen leg je dit parcours af. Wie zou er eerst aan de bel trekken?

Het ontwerp van deze avonturenhoek is gebaseerd op een legerparcours. Uitdaging genoeg voor jongeren boven de 12 jaar. 

Speelbos voor alle leeftijden:

Wanneer je komt wandelen of ravotten in het park, vragen we je om op de wandelwegen te blijven. Maar wat is er leuker dan eens te rollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken. Daarvoor moet je in het speelbos zijn.