Speeltuinen en doolhof

Doolhof Rivierenhof 2022

Jezelf verliezen in het doolhof

Ravotten als Pacman? De dwaaltuin vind je terug naast het minigolfterrein. Maar liefst 8700 plantjes vormen twee kilometer haagmuur in twee kleuren en vier verschillende hoogtes. Wanneer je het centrum bereikt, beklim je de uitkijktoren en word je beloond met een mooi uitzicht over het Rivierenhof.

Speeltuin aan Kasteel Rivierenhof

De speeltuin (2018) werd ontworpen op basis van de noden, de wensen en de feedback van de dagelijkse parkgebruikers. Ruim vijfhonderd bezoekers, waaronder 217 kinderen, gaven tijdens een grote bevraging in het park hun mening over de ideale speeltuin. Daaruit bleek dat die vooral uitdagend voor alle leeftijden moet zijn en bij voorkeur opgebouwd rond een specifiek thema dat de fantasie prikkelt.

Speeltuin Kasteel Rivierenhof 2022

Met al deze bevindingen ging provincie Antwerpen integraal aan de slag en de feedback vormde de basis van het bouwdossier voor de speeltuinbouwers. In zeven en een halve maand verrees in het Rivierenhof een nieuwe speeltuin die erg middeleeuws aanvoelt en waarbij met enkele aangepaste toestellen ook het speelplezier van kinderen met een handicap of in een rolstoel wordt verzekerd. De ideale speeltuin is ook groot (‘het park waardig’) en heeft een terras met zicht op de spelende kinderen. Je kan er naar hartenlust klimmen, glijden, schommelen, ...  Deze ideale speeltuin is bovendien mooi in het park geïntegreerd door het gebruik van natuurlijke materialen

Aan de toiletten aan het kasteel is een toilet aangepast voor rolstoelgebruikers.

Speeltuin parking West Rivierenhof 2021

Speeltuin aan Parking West

Ook aan de westelijke zijde van het Rivierenhof kun je spelen. Langsheen de Parkweg ter hoogte van Deurne Huiskens / Cogelsplein is het heerlijk vertoeven in:

  • een grote zandbak voor de jongste kinderen
  • de hangmatten voor de oudere  kinderen

Spelen voor alle leeftijden

Wanneer je komt wandelen of ravotten in het park, vragen we je om op de wandelwegen te blijven. Maar wat is er leuker dan eens te rollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken. Daarvoor moet je in het speelbos zijn.

Verjaardagsfeestje? Ontleen één van onze gratis zelfdoepakketten.