Maak kennis met Michiel Debie: nieuwe regiomanager Kempen

publish date
15.07.2021

Citytrip of weekendje natuur? Daarover hoeft Michiel Debie, regiomanager Kempen, niet na te denken. Over andere dilemma’s en onderstaande vragen iets langer… Maak kennis met de nieuwe coördinator van regioteam Kempen. 

Schets de man Michiel Debie in drie woorden.

"Sociaal. Daadkrachtig. En een tikkeltje ongeduldig." 

Kempen boven dit voorjaar: van Tijs Vanneste in ‘De Kemping’ tot Lennart in ‘De Mol’. Pas jij in dat rijtje van rasechte Kempenaars?

"Aan het accent en de tattoos van Tijs valt niet te tippen, maar je merkt het vast aan mijn tongval. Ik ben inderdaad een geboren Kempenaar. Trots en honkvast. Behalve een jaar vrijwilligerswerk in Nicaragua en studies in Antwerpen en Leuven heb ik altijd in de Kempen gewoond."

Je maakt een opmerkelijke switch van privésector naar openbaar bestuur. Wat boeit je in je nieuwe job?

"Toch vooral de maatschappelijke meerwaarde. De belangstelling voor toerisme was er al tijdens mijn studie (hotelmanagement) en in mijn vorige job (salesfunctie met klanten in horeca en hospitality). De combinatie van beide trekt me erg aan." 

Hoe blik je terug op je eerste maanden als regiomanager Kempen?

"Een heel leerrijke kennismakingsronde! Met het strategisch plan, onze opdrachten binnen het provinciale beleid, het netwerk van collega’s, projectpartners en vakantiemakers…

Net in dat overleg wil ik graag investeren. Om de verwachtingen binnen de sector snel te detecteren. En tegelijk de rol van Toerisme Provincie Antwerpen te duiden. Want we doen zoveel meer dan promotie voeren: regiowerking, bovenlokale projecten, productontwikkeling stimuleren… Alles met één gezamenlijk doel: méér Kempen voor vakantiegangers en vakantiemakers. Een pittige maar boeiende uitdaging!" 

Heb je in afwachting van de sectorbijeenkomst in september een boodschap voor je collega-vakantiemakers?

"Toerisme Provincie Antwerpen moet als organisatie blijven evolueren en groeien. Inbreng en feedback van een brede groep vakantiemakers blijven daarbij onontbeerlijk. Heb je een vraag, suggestie of onderwerp voor een interessante babbel? Aarzel niet om me te bellen of mailen." 

Michiel Debie is iedere werkdag bereikbaar per e-mail of telefoon. Of connecteer met Michiel via LinkedIn