Meer dan 2000 bezoekers tijdens zonnige eerste dag Tuinkriebels

publish date
06.05.2023

Op zaterdag 6 mei kwamen er meer dan 2000 bezoekers naar Tuinkriebels voor een dagje tuinplezier onder de stralende zon. Zondag 7 mei kunnen bezoekers nog komen winkelen op de tuin- en plantenbeurs van 10 tot 18 uur.

Tuinkriebels is ondertussen al aan de 11e editie toe. Een warme markt waar kwekers met veel liefde hun plantenkennis delen met bezoekers. Rond het kasteel, langs de vijver en onder de bomen vind je onder andere planten, zaden, bloemen, tuinoogsten, tuingereedschap en veel lekkers. Dit jaar kun je er ook heel wat inspiratie voor een klimaatgezonde tuin opdoen. Leg je oor te luister bij de meer dan 80 standhouders en leer hoe je je tuin kan aanpassen aan het veranderende klimaat.

Gevarieerd aanbod en advies van vriendelijke standhouders

De jaarlijkse plantenmarkt en tuinbeurs is intussen een referentie bij iedereen met een hart voor tuinieren.

Geert kwam vandaag voor de tweede keer en nam haar zoon, schoondochter en kleinzoon mee. “Ik was heel tevreden van de planten die ik vorig jaar kocht, dus wou graag terug komen dit jaar.”

Matthias en Machteld komen bijna ieder jaar. “Het is ieder jaar de moeite: er is veel keuze en een gevarieerd aanbod. De omkadering is heel mooi. Wij komen volgend jaar terug.”

Chris en Mieke genieten van een ijsje na het winkelen. Zij kwamen vandaag voor het eerst naar Tuinkriebels. “De standhouders zijn heel vriendelijk, ze kennen hun producten en geven degelijk advies. Een heel andere ervaring dan in een winkel.” Hun advies aan andere geïnteresseerde bezoekers? “Sowieso gaan!” De plantencrèche hadden ze nog niet ontdekt. Daar kun je je aangekochte planten veilig en gratis achterlaten om rustig verder te kunnen winkelen. Met een gratis kruiwagen kun je je aankopen na afloop naar de parking brengen. “Volgende keer maken we er zeker gebruik van.”

Gemoedelijke sfeer, goede organisatie en charmant publiek

Ook standhouders keren graag terug naar Tuinkriebels. Geert van tuincentrum Braeckman heeft al meerdere edities op de teller staan. “Het is een heel fijn kader, er hangt een gemoedelijke sfeer en de bezoekers zijn sympathiek.”.

Barbara van Barbara-id beaamt dat: “Dit is mijn tweede editie. Het is een mooi terrein, leuke organisatie, gemoedelijke atmosfeer en een charmant publiek.”.

Jackie  van kwekerij van de Akkauwe is ook voor de tweede keer aanwezig. “Het beviel ons goed vorige jaar, daarom staan we hier terug. Tuinkriebels is ruim opgezet, er hangt een ontspannen sfeer en het is goed georganiseerd.”

Ook de andere standhouders wachten je met hun gevarieerd aanbod op. Bereid je bezoek voor en bekijk welke stand je zeker een bezoekje wil brengen.

Vlot naar Tuinkriebels

Bestel vooraf je ticket via tickets.vrieselhof.be en start zo vlot aan je bezoek. Een ticket kost 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang.

Download je toegangsticket op je smartphone, zo hoef je niets af te printen. Nog geen ticket op zak? Aan de inkom betaal je met je kaart of smartphone, let op, sommige standhouders werken enkel met cash geld.

Tuinkriebels is bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een grote fietsparking niet ver van de inkom. Een gratis parking voor je wagen is inbegrepen in je ticket.