Speciaal voor kinderen

Als je komt wandelen of ravotten in het park moet je op de wandelwegen blijven. Maar wat is er leuker dan eens te rollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken? Daarvoor moet je in het speelbos zijn. Want in het Sterbos, achter het kasteel Vrieselhof, mag je namelijk gewoon vrij tussen de bomen spelen!

Spelen in een bos is voor een kind vaak het eerste contact met de natuur. Die band met de natuur die al spelend groeit, is van groot belang voor het respect dat kinderen later zullen hebben voor het milieu.
Spelen in bos en natuur is ook voor een stuk natuur-educatief.

Doe het zelf

Door middel van een wegbeschrijving en het ter beschikking gestelde educatief materiaal voer je leuke opdrachten uit. De zelf-doe-pakketten zijn ontwikkeld voor het plezier van kinderen en zijn niet geschikt voor groepen die exclusief uit volwassen deelnemers bestaan.

  • Kraaltjestocht: Een kraaltjessnoer wijst de speurneuzen de weg maar let op ... er zijn ook avontuurlijke opdrachten onderweg.
  • Dobbelsteenspel: Gooi de dobbelsteen en ontdek de opdracht die je moet uitvoeren. Je kunt dit spel overal in het park spelen. Hoelang het spel duurt, bepaal je zelf.

Ontlenen is gratis maar reserveren is verplicht.

Reserveren?

In onze groendomeinen kan je een doehetzelf-pakket huren, kleurenkraaltjes sturen je langs de paadjes.
In onze groendomeinen kan je een doehetzelf-pakket huren, kleurenkraaltjes sturen je langs de paadjes.

Op de hoogte blijven van het aanbod?

Volg het Vrieselhof op facebook!