Speciaal voor kinderen

In onze groendomeinen kan je een doehetzelf-pakket huren, kleurenkraaltjes sturen je langs de paadjes.
In onze groendomeinen kan je een doehetzelf-pakket huren, kleurenkraaltjes sturen je langs de paadjes.

Als je komt wandelen of ravotten in het park vragen we je om op de wandelwegen te blijven. Maar wat is er leuker dan eens te rollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken? Daarvoor moet je in het speelbos in het Vrieselhof zijn. In ons Sterbos, achter het kasteel, mag je namelijk gewoon vrij tussen de bomen spelen!

We mogen niet vergeten dat spelen in een bos vaak het eerste contact met de natuur is. De band met de natuur die al spelend groeit, is van groot belang voor het respect dat kinderen later zullen hebben voor het milieu.
Spelen in bos en natuur is ook voor een stuk natuur-educatief.
 

Doe het zelf

Door middel van een wegbeschrijving en het ter beschikking gestelde educatief materiaal voer je leuke opdrachten uit. De zelf-doe-pakketten zijn ontwikkeld voor het plezier van kinderen en zijn niet geschikt voor groepen die exclusief uit volwassen deelnemers bestaan.

  • Kraaltjestocht: Een kraaltjessnoer wijst de speurneuzen de weg maar let op ... er zijn ook avontuurlijke opdrachten onderweg.
  • Dobbelsteenspel: Gooi de dobbelsteen en ontdek de opdracht die je moet uitvoeren. Je kunt dit spel overal in het park spelen. Hoelang het spel duurt, bepaal je zelf.

Ontlenen is gratis maar reserveren is verplicht.

Reserveren?
Doe je via het reserveringsformulier of via rivierenhof@provincieantwerpen.be

Meer info bij onze domeinwachters op T 03 360 52 18

 

Op de hoogte blijven van het aanbod?

Volg het Vrieselhof op facebook!