Sport en spel

Loopomloop Ranst, Schilde en Zoersel
Parcours van de intergemeentelijke loopomloop Ranst, Schilde en Zoersel

Joggen in het Vrieselhof?

Sinds maart 2015 kun je joggen op een intergemeentelijke loopomloop in en rond Ranst, Schilde en Zoersel. Er zijn drie looplussen, samen goed voor 15 kilometer loopplezier in een groene omgeving.

Als beginnende jogger kun je kiezen tussen een looplus van 3 kilometer, eentje van 5,7 kilometer en een lus van 6,3 kilometer. De meer getrainde loper kan de drie lussen combineren tot een parcours van 15 kilometer.

Er zijn drie startplaatsen. In Ranst vind je de startzuil in het Provinciaal groendomein Vrieselhof, in Halle-Zoersel aan de Sint-Jozefskapel en in Schilde aan Visclub De Zonnebaars, Schanslaan 32.

Omnisportclub Gymsport ontwierp dit loopparcours. Marcel Adinau van de club is de 'peter' van de loopomloop en ziet er op toe dat de loopomloop in zijn oorspronkelijke goede staat behouden blijft.

Deze intergemeentelijke loopomloop in en rond Ranst, Schilde en Zoersel is reeds de 44e loopomloop in de provincie Antwerpen. Hij kwam tot stand door een samenwerking tussen Bloso, de provincie Antwerpen en de betrokken gemeentebesturen. Meer info op: www.vlaamseloopomlopen.be

Ravotten in het Vrieselhof?

Spelen in een bos is voor een kind vaak het eerste contact met de natuur. Die band met de natuur die al spelend groeit, is van groot belang voor het respect dat kinderen later zullen hebben voor het milieu. Bekijk hier hoe kinderen in het Vrieselhof een leuke tijd kunnen beleven.

 

 

Wist je dat je het Vrieselhof ook op facebook kan bezoeken?