Wandelen

Je wandelt het domein binnen langs de oude toegangsdreef naar het kasteel Vrieselhof. Na 150 meter bereik je het vertrekpunt van de wandelingen die bewegwijzerd zijn met gekleurde paaltjes.

De verschillende wandelpaden

  • rode wandeling - 1,5 km Deze wandeling leidt je over goed toegankelijke paden langs de vijver, door het sterrenbos, langs het voormalige koetshuis de Remise en langs het kasteel. Wat je direct opvalt, is de kleurrijke afwisseling van de verschillende biotopen die je ontdekt langs de wandelpaden. Het wandelpad wordt goed onderhouden zodat het toegankelijk is voor rolwagens.
  • blauwe wandeling - 2 km Deze wandeling brengt je langs de vijver, door het kasteelpark en een stukje door het natuurgebied aan de overkant van de Heidebeek.
  • zwarte wandeling - 3 km Deze wandeling is de meest gevarieerde en ongetwijfeld de mooiste! Ze leidt je door het sterrenbos achter het kasteel, langs statige dreven met prachtige, oude beuken die een uniek schuiloord vormen voor holenbroeders zoals spechten en vleermuizen. En zodra je de rivier het Groot Schijn nadert, voel je de bosbodem drassiger worden en ontdek je een rijke kruidlaag, met onder meer koningsvarens, mossen, klimop en bosviooltjes … een unieke biotoop!

 

Fiets- en wandelroutes tijdelijk omgeleid
Omwille van de plantenmarkt Tuinkriebels is het Vrieselhof elk jaar een week gedeeltelijk niet vrij toegankelijk. De fiets- en wandelroutes worden dan tijdelijk omgeleid: volg de bewegwijzering!

Op facebook kun je nog meer Vrieselhof ontdekken!