Ecotooptuin

De collectie staat geplant volgens leefgebied, zo groeien planten samen die dezelfde bodem en omgeving nodig hebben. Naast mediterrane kruiden vind je er ook vergeten groenten, groenten uit de hele wereld en diverse fruitsoorten. Verder is er een duinengebied, een heidegebied, een akker en weiland en een schaduwkant. 

De ecotooptuin

Met de permacultuur als inspiratiebron vormden we onze oude nutstuin om tot een nieuwe ecotooptuin. Van lipbloemigen in een strak symmetrisch perk, naar mediterrane kruiden in een organisch zonneperk. Een verborgen parel in het park om te leren over kruiden, kleinfruit, veldbloemen en hippe groenten of om in alle rust te picknicken en rond te kuieren.

Niet toevallig openden we onze ecotooptuin in 2017, het 500e geboortejaar van Rembert Dodoens. Deze Mechelse stadsgeneesheer en lijfarts van keizer Maximiliaan II, herschreef de geschiedenis met zijn publicatie van het Cruydboeck. Onze ecotooptuin is bij uitstek de uitvalsbasis voor educatieve wandelingen over kruiden en nutsplanten.