Gidsen voor groepen of scholen

gids aan het werk tijdens een scholenwandeling in het Vrijbroekpark

In het Vrijbroekpark worden twee soorten wandelingen georganiseerd.

Elke lente en herfst komen er heel wat klassen naar het park voor onze scholenwandelingen. Deze wandelingen zijn speel-leerwandelingen, wat betekent dat er een beetje verteld wordt, maar de nadruk ligt op beleving en spelenderwijs leren. Deze wandelingen worden begeleid door onze vaste medewerkers, maar ook door enkele externe gidsen. De externe gidsen worden als interimkracht of als zelfstandige betaald.

Daarnaast zijn er ook geleide wandelingen voor groepen volwassenen. Dit kunnen verenigingen zijn, maar ook families. Dit zijn vooral rondleidingen door onze collectietuinen (rozentuin, ecotooptuin, ...). De gidsen die deze wandelingen begeleiden, krijgen een vrijwilligersvergoeding. 

gids op stap met een klas in het Vrijbroekpark

Nuttig om te weten i.v.m. het gidsen:

  • We kunnen onze gidsen geen vaste uurregeling aanbieden. Het gidswerk biedt zich sporadisch aan. Voor de scholenwandelingen is dit een 10-tal keer per seizoen, ongeveer 1 keer per week. Voor de volwassenenwandelingen is dit vooral in de zomer (juni - september) wanneer de bloemen op hun mooist zijn.
  • Een pedagogisch diploma (cursus natuurgids of dergelijke) is een meerwaarde, maar voor de scholenwandelingen primeert natuurbeleving op het doorgeven van kennis.
  • Als je interesse hebt, nodigen we je eerst uit voor een gesprek. Na een positief gesprek zul je enkele wandelingen meevolgen alvorens je zelf een wandeling gaat begeleiden.

Heb je interesse? Of wens je meer informatie? Contacteer dan het educatief team.