Renovatie brasserie 't Park

publish date
10.01.2023

Eind november namen Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77) afscheid van 't Park, de brasserie die ze sinds 1975 uitbaten. De brasserie is verouderd en onderhevig aan grondverzakkingen. Daarom investeert de provincie in een grondige renovatie, het gebouw wordt in de oude glorie van Expo 1935 hersteld. 
Na de werken zal er in 2024 een nieuwe horecazaak openen.  

Op dinsdag 2 mei starten afbraakwerken aan de brasserie. Dit zorgt ervoor dat de ingang aan de Ridder Dessainlaan een werfzone wordt. Je zult dan tussen de hoofdingang en het bezoekerscentrum niet kunnen parkeren, ook niet met een blauwe kaart voor personen met een handicap. Aan taverne Vrijbroekhof kun je nog wel parkeren.

In juni zal er ook hinder zijn voor fietsers. We voorzien gedurende een week een omleiding door het park zodat fietsers en vrachtwagens niet over dezelfde wegen rijden. Volg de aanwijzingen in het park en van onze medewerkers voor de veiligheid. 

Brasserie 't park - oude foto en toekomstbeeld

Wist je dat het gebouw van brasserie 't Park een relict is van Expo 1935? Na de tentoonstelling in Brussel verhuisde het integraal naar het Vrijbroekpark, waar het gaandeweg zijn oude glorie verloor. We willen dit gebouw nu in ere herstellen. Bovendien moet de achterzijde (met onder meer de keuken en het sanitair) gesloopt worden wegens stabiliteitsproblemen. Aan die zijde komt een nieuwbouw met een moderne uitstraling in de plaats ter ondersteuning van het expogedeelte. 

De voorzijde blijft behouden, maar wordt volledig gestript en grondig gerenoveerd. De veranda verdwijnt, de horecazaak krijgt meer het karakter van een oranjerie. 

 

In mei 2024 wordt een nieuwe concessie uitgeschreven zodat de horecazaak in het najaar kan openen met een nieuwe uitbater.
Sam en Lisette namen afscheid van brasserie 't Park, maar zetten hun werk in de horeca verder. Je vindt hen terug in hun nieuwe zaak 'Park van Cambrinus' in Blaasveld. 

 

De renovatie gaat om meer dan de vernieuwing van de horecazaak. Tegelijk wordt een beperkte onthaalruimte gecreërd aan de kant van de hoofdingang van het park. Daar kunnen we schoolgroepen ontvangen en kunnen kleine expo's georganiseerd worden. De plek zal veel zichtbaarder en toegankelijker zijn dan het huidige bezoekerscentrum en aanvullend werken. Wie in het park aankomt, zal in het nieuwe onthaal informatie kunnen vinden.