Denktank de Andere Kip

Denk je graag mee na over de mogelijkheden om de Vlaamse markt te betreden met de andere kip, dan ben je van harte welkom tijdens de denktankmomenten op 16 en 28 januari 2020. We zoeken naar strategieën om deze kippen vanuit een coöperatieve samenwerking op de markt te brengen.

Samenwerking tussen producenten kan een grote meerwaarde betekenen. We refereren hierbij aan het kwaliteitslabel Tomabel. Dit initiatief kwam van een aantal tomatentelers anticiperend op bulkproductie van tomaten waarbij weinig gedifferentieerd werd naar kwaliteit. Misschien is zoiets ook wel mogelijk voor braadkippen?

Programma

  • Korte toelichting bij projectdoelstellingen en stand van zaken door Evelien Lambrecht, Inagro 
  • Coöperatieve samenwerking als hefboom voor innovatie: mogelijke voordelen en aandachtspunten, hoe beginnen + praktijkvoorbeelden door Anne-Marie Vangeenberghe, Innovatiesteunpunt en Cera 
  • Getuigenis van Tomabel - Hoe zijn ze ertoe gekomen? Welke hindernissen moesten ze overwinnen? door Henk Van de Velde, Tomabel
  • Discussieronde over hoe dit in de praktijk gebracht zou kunnen worden in de pluimveesector 
  • Mogelijkheid tot napraten met een drankje
     

Praktisch

Waar en wanneer?
Op donderdag 16 januari vanaf 19.30 uur in El Parador, Ruiseleedsesteenweg 11 in Tielt -  Op dinsdag 28 januari vanaf 19.30 uur in Proefbedrijf Pluimveehouderij, Poiel 77 in Geel.

Meer info?
Deelnemen is gratis. Inschrijven is wel nodig. Voor deelnemende landbouwers is er een forfaitaire vergoeding van 25 euro voorzien voor aanwezigheid en een kilometervergoeding.

Status
Datum
  • dinsdag 28 januari 2020 van 19.30 uur
Prijs
gratis

Volgende van de detaillijst