Demobeurs kalveropfok Melle

Kalveren zijn de toekomst van het melkveebedrijf. Het demonstratieproject KalFit legt de focus op een gestructureerde en preventieve aanpak voor een gezonde en efficiënte kalveropfok. Deze aanpak werd uitgewerkt voor verschillende thema’s: immuniteit en biestmanagement, huisvesting en hygiëne, beperking van stressmomenten en kwaliteitsvol drinkwater. De actiepunten in deze aanpak zijn cruciaal om de kalveropfok op het bedrijf verbeteren. 

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • dinsdag 5 oktober 2021 van 09.30 uur tot 16.30 uur
Prijs
gratis
Uiterste inschrijfdatum
maandag 4 oktober 2021

Om de Vlaamse rundveehouder te informeren over deze aanpak om de jongvee-opfok te optimaliseren en kennis te laten maken met verschillende tools organiseert project KalFit twee demo-beurzen. Deze demonstratiebeurzen belichten de structurele aanpak en reiken tools aan die de jongvee-opfok in de praktijk kunnen vergemakkelijken of verbeteren.

Kalf in kalverbox buiten

Live demonstraties

Informatieve demonstratie van tools in verschillende categorieën:

  • Kalverdrinkautomaten;
  • Melktaxi’s;
  • Biestpasteurs;
  • Biestmeters;
  • Kalverhutten;
  • JongveeTool.

Elke demo wordt begeleid door onafhankelijke onderzoekers die de goede toepassing, voor- en nadelen en aandachtspunten van de tools bespreken. De demo’s worden 4 keer herhaald gedurende de dag.

Beurshal

Naast de demo’s is een klassieke beurs voorzien waar standhouders je informeren over aanvullend materiaal voor de jongvee-opfok. In deze beurshal wordt bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan:

  • Water (kwaliteit en behandeling);
  • Vleesvee;
  • Diergezondheid.

In de beurshal kan je rechtstreeks contact leggen met verschillende firma’s en al je praktische vragen stellen. Ook wordt heel wat technische (objectieve) informatie voorzien door de verschillende onderzoeksinstellingen. Hun experts zijn bovendien aanwezig om vragen te beantwoorden.

Programma

9.30 uur:
Start beurs (beurshal doorlopend te bezoeken tot 16.30 uur)

10 uur:
Start demonstraties Deel I (elke demo wordt 2 x herhaald)

12 uur:
Einde demonstraties Deel I - Trekking tombola voor aangemelde deelnemers

14 uur:
Start demonstraties deel II (elke demo word 2 x herhaald)

16 uur:
Einde demonstraties Deel II - Trekking tombola voor aangemelde deelnemers

16.30 uur:
Einde beurs


Praktisch

Waar en wanneer?

  • 30 september: Hooibeekhoeve, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel
  • 5 oktober: ILVO Dier, Scheldeweg 68, 9090 Melle

Meer info:

Els Stevens - Geel - Hooibeekhoeve
e.stevens@provincieantwerpen.be - 014 25 94 42

Matthieu Frijlink - Melle - ILVO Dier
matthieu.frijlink@ilvo.vlaanderen.be - 09 272 26 06

Gebaseerd op de geplande versoepelingen van de corona-maatregelen gaan we er vanuit dat we op de geplande data deze beurzen op een normale manier zullen kunnen laten plaatsvinden. Mochten onvoorziene aanpassingen van de regelgeving op dit vlak de normale gang van zaken belemmeren behouden we ons het recht voor de organisatie van de beurzen hier op af te stemmen of de beurzen af te gelasten. Meld je aan via het aanmeldingsformulier om op de hoogte te blijven van gebeurlijke wijzigingen in de organisatie of geldende maatregelen.