Bouwkit Hylas wint Award

publish date
16.11.2023

De bouwkit van HYLAS kwam als één van de drie winnaars uit de bus in de categorie Spaces van de Henry van de Velde Awards. Deze awards, georganiseerd door Flanders DC, bekronen al 29 jaar gevestigde waarden én beloftevolle namen in de Belgische designwereld.

Op vraag van de provincie Antwerpen ontwierpen studenten van Thomas More een gesimuleerde bouwwerf met een circulaire bouwkit voor het Hylas-project. Daarmee verkennen jongeren al doende de wereld van circulair bouwen. 

Het postgraduaat PG21 Projectmanagement van Thomas More is georganiseerd als een professionele ontwerpstudio. Het team van interieurvormgevers, architecten en productontwikkelaars ontwierpen een bouwkit met biobased materialen. Deze heeft een thuis gevonden op Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw. 

 

Stem op Hylas voor de publieksprijs

Naast de award van de vakjury, maakt het ontwerp ook kans op de publieksprijs. Tot 15 december middernacht kan je via de rode knop een stem uitbrengen op Hylas. Het duurt echt niet lang, dus twijfel niet en help ons aan die prijs!

 

Ontdek in het filmpje hoe leerlingen zelf een bio-based huis bouwen op de gesimuleerde bouwwerf.

 

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.