Aandacht voor FTD en jongdementie

Thema's

Gezellig samenzijn in het park van Kasteel d'Ursel, met cello-recitals door Renke Van Impe, om aandacht te geven aan en fondsen te verzamelen voor het onderzoek naar Jong Dementie.

Datum
  • zaterdag 24 september 2022 van 13.30 uur tot 18.30 uur

In het groendomein d'Ursel staat een herdenkingsbank voor Robert Boonen. Zijn weduwe, Mady Browaeys nam dit initiatief om haar man en hun leven samen te eren. Maar ook om het onderzoek naar FrontoTemporale Degeneratie (FTD), de aandoening waaraan haar man leed, in de aandacht te houden.

Jean Aerts streeft een gelijkaardig doel na. Hij verloor zijn echtgenote Gerda, en zet zich sindsdien in voor het onderzoek naar Jong Dementie. Als vrijwilliger bij de Alzheimer Liga Vlaanderen deelde Jean zijn persoonlijke ervaringen en ging hij 'fietsen voor dementievriendelijkheid'. Zo maakte hij al een tocht langs alle provinciehoofdsteden of fietste hij langs woonzorgcentra in heel Vlaanderen.

Mady en Jean vonden een gezamzenlijk doel en op zaterdag 24 september bundelen dzeze twee prachtige mensen opnieuw hun krachten. Na een tweedaagse fietstocht vanuit Zonhoven zal Jean in de vroege namiddag in Hingene arriveren.

Rond 13.30 uur worden hij en de andere sympathisanten door Mady verwelkomd bij de herinneringsbank van Roger. Om 14 uur en 15 uur brengt celliste Renke Van Impe telkens een recital van ongeveer twintig minuten. Voor, tussen en na de concerten is iedereen van harte welkom om te genieten van het prachtige park en de Zomerbar. Een gedeelte van de dagomzet van de bar gaat naar het FTD-Fonds.