Leden focusgroep eiwitproductie gezocht

publish date
07.12.2021

Meer eiwit van eigen land halen, is een aantrekkelijk doel voor veel melkveebedrijven. Wil jij als melk- of rundveehouder je eiwitproductie verhogen?  Ben je bereid hierover je kennis te delen met collega's?  Wil je op je bedrijf nieuwe teelten of technieken uitproberen onder begeleiding van een expert? Word dan lid van de Focusgroep Eigen Eiwitproductie Antwerpse Kempen. 

Teeltkeuze, oogstmanagement en bemesting

Aangekocht eiwit is immers duur en niet zo duurzaam. Herkauwers kunnen eiwit halen uit zowel ruw- als krachtvoer, dus het scala aan eiwitgewassen is groot: van grasland en mengsels met klavers en luzerne naar de akkerbouwmatige teelten zoals veldbonen, al dan niet gemengd met granen. Vlinderbloemigen hebben een voorname rol - zeker bij de huidige kunstmestprijzen. Naast teeltkeuze en (oogst)management speelt ook bemesting een voorname rol bij de eiwitproductie op een melkveebedrijf. Leer meer hierover met en van elkaar in deze focusgroep! Je kandidaat stellen is eenvoudig: bezorg via de link hieronder je naam, mailadres en eventueel je gsm-nummer. Je hoort daarna snel meer van ons. 

Ben je geen landbouwer uit de Antwerpse Kempen? B3W organiseert soortgelijke focusgroepen in andere provincies.  Contacteer ons via dezelfde link en wij geven je gegevens door aan de begeleider van jouw provincie.

Label_B3W_liggend