Zuurstof! Het verfrissende magazine voor ons leefmilieu

publish date
26.01.2021

Elke drie maanden mag je uitkijken naar een verzameling artikels over thema's die stuk voor stuk zuurstof aan onze samenleving geven.

De cover van het nieuwe nummer

In deze winterse editie brengen we onder meer artikels over:

  • Luchtverontreining. Zelfs voor de geboorte kan je in het celmateriaal van een baby zien hoe oud deze maximaal wordt. Tim Nawrot ziet ook een belangrijke rol voor de lokale besturen weggelegd. 
  • Klimaat. Westerlo staat klaar voor de klimaatuitdaging. Met de analyses van de provincie kozen ze voor klimaatacties waarbij de gemeente het verschil kan maken. 
  • Sterren. Collega's Jan en Moira zijn erg onder de indruk van het boek dat hun oude studiegenoot Valerie Trouet geschreven heeft. Lees meer over wat bomen ons vertellen
  • Bebossen. Hoe begin je eraan? Laat de bosgroepen je begeleiden
  • Thuiswerk. An De Vriendt adviseert vanachter haar PC haar klanten in Kamp C over duurzaam wonen en bouwen?
  • Excursie. De Polder van Lier ontdekken in het echt én via een interactieve maquette. PIME vertelt over haar nieuwe educatieve waterproject.

We hebben het ook over dieren, over vissen bijvoorbeeld en hoe we die beschermen bij het ruimen van de waterlopen. En over de vogelopvangcentra die in coronatijd wel wat extra steun kunnen gebruiken. Professionals in leefmilieu hebben ook heel wat aan de tips over hoe ze op LinkedIn hun expertise kunnen delen met straffe posts binnen een sterk netwerk. 

Voor ieder wat wils dus. Veel leesplezier met één van de vele artikels uit de nieuwe Zuurstof!

Volgende van de detaillijst