Skip to main content

De GroenZoeker zet je gemeente op de groene kaart

Je hoeft helemaal niet ver te gaan om mooie stukjes natuur te vinden. Dat bewijst GroenZoeker.be: de website die een overzicht biedt van alle groene plekjes en faciliteiten op wandel- en fietsafstand in onze provincie. 

Wandelen met GroenZoeker

Van lokaal bos en speelplek om de hoek tot hondenlosloopzones, verborgen paadjes en niet te missen wandel- en fietsknooppunten. GroenZoeker.be leidt iedereen naar het beste wat onze provincie te bieden heeft: groene rijkdom verrassend dichtbij.

Alle groene hotspots in een oogopslag

Ook jouw gemeente telt vast heel wat groene pareltjes en praktische faciliteiten. De GroenZoeker brengt ze letterlijk in kaart. Zo ontdekken je inwoners in een oogopslag alle groene hotspots in hun buurt. Hoe je ze bereikt, waar je onderweg kan uitrusten, een drankje nuttigen of je elektrische fiets opladen: ook dat en nog meer geeft de GroenZoeker heel overzichtelijk weer.

Is de info over jouw gemeente nog up-to-date?

Hoe accurater de info, hoe beter natuurlijk. Help jij de GroenZoeker up-to-date te houden? Ontbrekende of foutieve informatie op de kaart pas je heel gemakkelijk aan:

  • Klik (met de rechtermuisknop) op het foutieve punt en daarna op ‘Melding, een probleem melden’.
  • Omschrijf bondig jouw kaartaanvulling. Je kan ook vlot een punt, lijn of vlak intekenen. Wij voeren steeds een controle uit.
  • Vul je mailadres in.

Wat biedt de GroenZoeker nog meer?

Een paddenstoelenwandeling, buitenspeelkampen, een cursus imkeren of tuinieren in een veranderend klimaat … De GroenZoeker inspireert met een kalender boordevol tips over groene uitstapjes en evenementen.

Trakteer je inwoners op een portie welzijn in open lucht

Je even onderdompelen in de natuur, alleen of samen, geeft glans aan een doodgewone dag. Zet je inwoners op weg en breng de GroenZoeker onder de aandacht op je website, in je informatieblad, sociale media of andere kanalen met deze kant-en-klare affiches, afbeeldingen, artikels en social media posts. 

Laat de kaartweergave rechtstreeks inzoomen op je gemeente, en leid inwoners nog sneller naar groenbeleving dichtbij. Vul simpelweg de NIS-code van je gemeente in achter onderstaande URL en neem deze op in je communicatie:

https://geoloket.provincieantwerpen.be/geoloketten/?viewer=groenzoeker&niscode=

Contact GroenZoeker