Skip to main content

Toegankelijke kleinschalige natuur in je buurt via de GroenZoeker

De GroenZoeker is dé referentie voor iedereen die in jouw gemeente op zoek is naar kleinschalige natuur op wandel- of fietsafstand van huis.

De vraag naar groene plekjes is sinds de coronaperiode nog nooit zo hoog geweest. Natuurparken en -domeinen werden nog nooit zo druk bezocht. Sommige mensen gaan de natuur steevast opzoeken in de bekende grote parken en bossen. Andere wandelen of fietsen de geijkte paden binnen een kleine straal rondom de eigen woonst. Er is nochtans veel meer groen in de provincie te ontdekken op wandel- of fietsafstand van huis. Alleen wordt het nergens in 1 overzicht of kaart aangeboden. GroenZoeker to the rescue!

Deze website is dé referentie voor iedereen die op zoek is naar kleinschalige natuur op wandel- of fietsafstand van huis. Of die plekjes nu beheerd worden door of in eigendom zijn van de provincie, de gemeenten, Vlaanderen of Natuurpunt, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Promoot de GroenZoeker ook in jouw gemeente! 

Ook in jouw gemeente zijn ongetwijfeld heel wat natuurgebieden, bossen, parken, fiets- en wandelroutes, zit- en picknickbanken, speelnatuur, vogelkijkhutten of hondenlosloopzones te vinden.

Wist je dat een lokaal bestuur de GroenZoeker ook relatief eenvoudig kan inzetten om haar eigen groene plekken en activiteiten te promoten bij haar inwoners? Je kunt namelijk in je kanalen een link naar de GroenZoeker gebruiken die rechtstreeks inzoomt op alle routes, activiteiten en groene locaties in je gemeente. Lees hier hoe je dat doet.

Op de website vind je affiches en tekstjes die je makkelijk kan opnemen op je website, in je informatieblad, op je social media- of andere kanalen.

Help ons om de GroenZoeker nog beter te maken

Is er in jouw gemeente een groene plek of wandelroute die nog niet op de kaart staat? Laat het weten, zodat nog meer mensen ervan kunnen genieten.

En last but not least…  Dankzij de koppeling met OpenStreetMap kan iedereen bijdragen aan het verbeteren van de kaart. Zie jij iets dat niet klopt of ontbreekt op de kaart?  Neem hier een kijkje om te weten te komen op welke manier jij je steentje kan bijdragen.

Nog niet helemaal overtuigd?

Kijk dan snel op de GroenZoeker en zoom in op jouw gemeente. Voor meer info kan je ons contacteren via het contactformulier op de website of via mail naar groenzoeker@provincieantwerpen.be

 

Contact GroenZoeker