Skip to main content

Veelgestelde vragen

Inhoudelijke vragen:

 • Waarom is mijn straat niet geregistreerd?  
  De provincies werken samen met het Vlaams gewest aan het BFF. Fietsroutes en straten die niet tot het BFF zijn lokale fietspaden en zij blijven de bevoegdheid van de lokale overheid. De meetfietser registreert tot eind 2018 om het volledige BFF in kaart te brengen. Je kan als lokaal bestuur het verkeer in jouw gemeente laten tellen via ons raamcontract fietstellingen.

 

Technische vragen: 

 • Waarom blokkeert de online Fietsbarometer? 
  De online Fietsbarometer functioneert normaal gezien op alle bestaande browsers. We adviseren om de fietsbarometer met Google Chrome te gebruiken. Sommige browsers zijn echter minder geschikt om met grotere datasets om te gaan. Zo kan een gebrek aan geheugen ontstaan. Enkele programma’s afsluiten en/of de browser heropstarten kan voldoende geheugen vrijmaken. 
   
 • Waarom werkt de tabelknop niet? Waarom werkt de grafiekknop niet? 
  De knoppen toon tabel/grafiek zijn enkel van toepassing voor een gemaakte selectie. Een selectie waarvoor tabel en grafiek kan worden gegeven kan alleen met de "ik wil"-knop worden opgeroepen.
   
 • De tools nemen veel plaats in op mijn scherm. Hoe kan ik dit aanpassen?  
  Dit is een instelling van je browser. Onder Google Chrome kan je met Ctrl + scroll je tools en je tekst groter of kleiner maken. Je kan ook de drie puntjes rechts van de url aanklikken en onder "zoom" de grootte van je tools aanpassen. Onder Internet Explorer kan je via het tandwieltje rechtsboven naast de url in- en uitzoomen. Ctrl + en Ctrl – hebben hetzelfde effect.
   
 • Waar meld ik een fout in het platform? 
  Gebruik het contactformulier van het Steunpunt Fiets om je fout in het platform te melden. 

Contact

Dienst Mobiliteit
Telefoon
03 240 66 97