Skip to main content

Raamcontracten fietsbeleid

Het fietsbeleid in je stad of gemeente versterken. Nieuwe fietsinfrastructuur installeren. Een fietsostrade aanleggen. In deze en vele andere situaties kan je rekenen op de steun van de provincie Antwerpen. Door in te tekenen op één of meerdere raamcontracten doe je dat op een uiterst voordelige manier.

De provincie Antwerpen sloot meerdere raamcontracten en -overeenkomsten af rond mobiliteit. Teken in en doe een beroep op interessante diensten tegen scherpe prijzen zonder nog een volledige procedure overheidsopdrachten te moeten doorlopen. 

Raamovereenkomst ontwerper fietsroute en fietsinfrastructuur

Wil je een fietsostrade of een ander fietsinfrastructuurproject ontwerpen en realiseren? Heb je inspiratie nodig voor de opmaak of uitvoering van een actie- of inrichtingsplan voor een autoluwe fietsroute? Maak dan zeker gebruik van de raamovereenkomst ontwerper fietsroute en fietsinfrastructuur.   

Webinar: Provincie Antwerpen ondersteunt jouw gemeente bij de verbetering van jouw fietsroutes 

De provincie Antwerpen reikt tal van hulpmiddelen aan om alle gemeenten in de provincie Antwerpen te ondersteunen. Zo kan je gebruik maken van een raamovereenkomst voor het ontwerpen van een fietsroute of –infrastructuur. Hierdoor kan je als gemeente veel tijdswinst boeken bij het ontwerp van fietspaden of andere –infrastructuur. Voor de meeste ingrepen kan je bovendien subsidies aanvragen.

Tijdens een webinar lichtte de provincie Antwerpen haar raamovereenkomst en subsidies toe. 

Hieronder vind je alle presentaties terug

Raamovereenkomst fietstelsystemen, verkeersveiligheidssytemen en verkeersonderzoek

De provincie Antwerpen vernieuwt de raamovereenkomst fietstelsystemen, verkeersveiligheidssytemen en verkeersonderzoek. Vanaf september/oktober 2024 kunnen gemeenten, steden, provincies, politiezones, hulpverleningszones, ... terug gebruik maken van deze overeenkomst en vind je hier alle info.

Contact

Steunpunt Fiets Provincie Antwerpen
Telefoon
03 240 66 69

Gerelateerd aanbod

  • Fietsbarometer ​De Fietsbarometer brengt de veiligheid, het comfort en het gebruik van het bovenlokaal fietsroutenetwerk in kaart. Info en tips om aan de slag te gaan.​​
  • Fietsfonds ​Met de subsidie van het Fietsfonds kan je een fietsostrade of fietsroute aanleggen of verbeteren. Ontdek er alles over.
  • Verkeersveiligheid ​​Ontdek hoe de provincie Antwerpen samen met politie en gemeenten streeft naar nul verkeersslachtoffers.