Interesse in een job in de chemische sector?

publish date
08.06.2023

Alles is chemie! In de richting Chemische procestechnieken (CPT) leer je chemische processen gebruiken en optimaliseren. Met die kennis kan je aan de slag in heel wat industrieën zoals de farmaceutische, voedingsmiddelen-, en chemische industrie.

Het Provinciaal Onderwijs Antwerpen bouwde de afgelopen jaren heel wat kennis op en investeerde fors in moderne leermiddelen en infrastructuur. Door intensief samen te werken en kennis te delen, kunnen we onze leerlingen een kwalitatief hoogstaande opleiding bieden onder begeleiding van ervaren experten.

Tijdens de opleiding tot procesoperator krijg je de kans om je theoretische kennis ook echt in de vingers te krijgen. In het labo van PITO Stabroek leer je op een chemische destillatieoren de processen op een veilige manier te beheersen zonder in aanraking te komen met gevaarlijke producten. Deze chemische installaties zijn uniek in de onderwijswereld en kwamen tot stand in samenwerking met enkele bedrijven uit de industrie.

Chemische destillatietoren van PITO

Het Provinciaal Onderwijs Antwerpen biedt de opleiding CPT aan in twee scholen. Zowel PTS Boom, als PITO Stabroek leiden je in één jaar tijd op tot  procesoperator, een felbegeerd profiel in heel wat sectoren. Met de kennis die op opbouwt op school én tijdens je stages kan je gegarandeerd snel aan de slag. Het is ook een ideale basis om je, direct na je opleiding of na enkele jaren beroepservaring, nog verder bij te scholen.

Kortom, de opleiding CPT is dé ideale start voor een succesvolle carrière in een wereld die continu in verandering is.

Wil je meer weten? Onze vakspecialisten van PTS Boom en PITO Stabroek vertellen je graag meer! Ben je overtuigd, dan kan je je na een gesprek meteen inschrijven.