Departement ICT

Stafdienst ICT (SICT)

SICT staat voor een betrouwbare administratieve dienstverlening, zorgt voor de centralisatie van de ICT-governance van het departement, streeft naar een gezond en inspirerend werkklimaat en gaat steeds op zoek naar samenwerkingsverbanden die een meerwaarde creëren.

Dienst strategie en architectuur (DSA)

DSA vertaalt de organisatiedoelstellingen naar een strategische visie op middellange en lange termijn voor ICT. Het team zet de lijnen uit voor de evolutie van de globale ICT-infrastructuur en bewaakt de informatieveiligheid van de provincie Antwerpen.

Dienst projecten en productontwikkeling (DPP)

DPP heeft de opdracht om nieuwe producten te ontwikkelen op het vlak van toepassingen (applicaties) en ondersteunende systemen (infrastructuur). De projectleiders en analysten vormen deze dienst.

Dienst operations en systemen (DOS)

DOS zorgt dat de ICT-motor van de organisatie blijft draaien. Zo kunnen ruim 2000 provinciale medewerkers beroep doen op IT-ondersteuning om hun dagdagelijks werk uit te voeren. De ICT-servicegroep staat paraat om de vragen van de provinciale collega's te beantwoorden.

Samen met het GIS-team kunnen lokale besturen aan de slag om hun gemeenten efficiënter en klantvriendelijker te organiseren. En dat met de hulp van digitale kaarten, een GPS voor terreininventarisatie en leerrijke netwerkmomenten.