Doe mee met de Netedagen van 18 tot 26 maart

publish date
09.03.2023

Van 18 tot 26 maart vinden de Vlaamse Waterdagen plaats: een week gevuld met sportieve, educatieve, culturele en creatieve activiteiten in en langs het water. Om de realisaties en inspanningen voor een goede watertoestand te vieren én nog meer waterbewustzijn te creëren. In de vallei van de Kleine Nete wordt intussen al 10 jaar samengewerkt aan een duurzame vallei met ruimte voor water. Om dit jubileum te vieren organiseren we tijdens de Vlaamse Waterdagen verschillende ‘Netedagen’, een verzameling van activiteiten die u meenemen op ontdekking in een vallei in verandering. 

Waterdagen

Op vrijdag 17 maart 2023 trekt de filmvertoning van De Drinkbare Maas de Netedagen en de Vlaamse Waterdagen mee op gang. In de film volgen regisseur Thom Verheul en zijn zoon, cameraman Wouter Verheul, Li An Phoa op haar voettocht van 1000 kilometer langs de Maas. Van de bron in Frankrijk tot aan de monding van de rivier in de Noordzee. Tijdens haar wandelingen gaat ze in gesprek met landbouwers, burgemeesters en vissers. Over hoe de rivier een spiegel is van onze samenleving: van onze gezondheid, de economie, en helaas ook van de vervuiling van het water door pesticiden, medicijnresten en andere gevaarlijke stoffen.

Filmvertoning Drinkbare Maas

Of verken op 25 maart de vallei van de Kleine Nete en de Aa met de fiets. Op regematige stops langs de route leert u bij over het belang van water voor mens en natuur. Ontdek waarom en hoe er rond water gewerkt wordt in de beide valleien. Laat je onderdompelen in de wereld van vernatting, hermeandering, ontharding, valleiherstel, klimaatrobuuste landbouw,… tijdens deze afwisselende fietstocht van 30 kilometer tussen Herentals, Grobbendonk, Vorselaar en Lille. 

Bekijk de route via de flyer hieronder. 

Otterexpo_foto