Gouverneur Cathy Berx op bedrijfsbezoek bij chemiebedrijf Proviron in Hemiksem

publish date
23.01.2024

Gouverneur Cathy Berx bezoekt Proviron en looft duurzame innovatie in de chemiesector

Op vrijdag 19 januari bracht Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx een leerzaam bezoek aan Proviron, een toonaangevend chemiebedrijf in Hemiksem. Broers Wim Michiels (CEO) en Mark Michiels leidden de gouverneur rond op de site en deelden inzichten over de duurzame initiatieven van het bedrijf.

Proviron, opgericht in 1977, heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd actief bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en vermarkting van nichechemicaliën. Tijdens het bezoek benadrukte men de diversificatie van Proviron over zeven verschillende bedrijfstakken en de recente integratie van een innovatieve installatie voor de productie van microalgen, wat de duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf versterkt.

Het bezoek illustreerde de cruciale rol van de chemiesector in de klimaattransitie en de mogelijkheden voor economische groei door duurzaam ondernemen. Het engagement van Proviron voor duurzame oplossingen en zijn bijdrage aan de circulaire economie maken het bedrijf een inspirerend voorbeeld in de chemiesector.

bedrijfsbezoek Proviron - rondleiding
bedrijfsbezoek Proviron - rondleiding
bedrijfsbezoek Proviron - rondleiding 2
bedrijfsbezoek Proviron - rondleiding 2