Koningspaar brengt bezoek aan provincie Antwerpen

publish date
01.12.2022

Koning Filip en Koningin Mathilde brachten op 30 november een officieel bezoek aan provincie Antwerpen. De Vorsten startten hun provinciebezoek bij Ravago in Arendonk, gevolgd door een bezoek aan Monnikenheide-Spectrum in Zoersel en een ontmoeting met de bevolking van Zoersel. Gouverneur Cathy Berx vergezelde de Vorsten tijdens hun bezoek, alsook de burgemeester van Arendonk, Kristof Hendrickx, en de burgemeester van Zoersel, Liesbeth Verstreken.

Provinciebezoek Koningspaar

Het bezoek startte in Arendonk met een economisch luik. Het Koningspaar werd hartelijk ontvangen bij Ravago, een bedrijf dat actief is in de recyclage en productie van kunststofgranulaten. De Vorsten kregen een rondleiding in het bedrijf. Aansluitend maakten zij tijd voor enkele korte gesprekken met werknemers.

Daarna verplaatsten de Vorsten zich naar Zoersel, voor het sociale luik van het bezoek. Ze bezochten er Monnikenheide-Spectrum, dat ondersteuning en zorg biedt voor mensen met een verstandelijke beperking en hun gezin. Na een korte ontvangst in het polyvalente gebouw Seppenshuis werden de Vorsten eerst verwelkomd in het kortverblijf De Vlinder. Hier kunnen mensen van alle leeftijden gedurende enkele dagen of weken logeren, opdat hun gezin een adempauze krijgt in de dagelijkse zorg.

Vervolgens wandelden de Vorsten langs de lokalen voor dagbesteding en de bakkerij, waar ze getrakteerd werden op zelfgemaakte speculaasjes. Tot slot gingen de Vorsten in gesprek met bewoners en begeleiders in een van de woningen.

Het bezoek eindigde aan het administratief centrum van Zoersel, waar de Vorsten een halfuur de tijd namen om de bevolking te begroeten. Nadien werd het Vorstenpaar uitgenodigd in de Kapel van het administratief centrum voor een receptie, samen met enkele Zoerselaars die zich extra inzetten voor hun gemeente.

Provinciebezoek Koningspaar
Provinciebezoek Koningspaar