Provincie Antwerpen, gouverneur Cathy Berx en Indische ambassade herdenken Gandhi

publish date
04.10.2022

Ieder jaar viert de wereld op 2 oktober het ‘Gandhi Jayanti’-feest, ter herdenking van de geboortedag van Mahatma Gandhi.  Meer nog, op 27 juni 2007 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) 2 oktober uit tot ‘Internationale Dag van de Geweldloosheid’. Ook in Antwerpen vieren we deze bijzondere dag jaarlijks met een herdenkingsplechtigheid, georganiseerd door de Ambassade van Indië in samenwerking met provincie Antwerpen. 

Gandhi

 

Ook dit jaar brachten Ambassadeur Santosh Jha, gouverneur Cathy Berx, schepen Nabilla Ait Daoud en tal van prominenten en vertegenwoordigers van de Indische gemeenschap opnieuw hulde aan Gandhi. Zo brachten ze eerst een bezoek aan het Gandhi-beeld op de Bolivarplaats, om nadien met de Indische Gemeenschap samen te komen aan het Gandhi-beeld in de tuin van het Provinciehuis.

Na de huldiging van het beeld met kransen en bloemblaadjes volgde er een plechtige viering in het auditorium, in aanwezigheid van onder andere H.E. Mr. Mahbub Hassan Salehn, ambassadeur van Bangladesh, Antwerps schepen Peter Wouters, consul-generaal Dirk Dielen en heel wat mensen van de Indische Gemeenschap.  Gouverneur Cathy Berx, schepen Nabilla Ait Daoud en ambassadeur Santosh Jha hadden het in hun toespraken over het inspirerende leven en gedachtegoed van Gandhi. 

De toespraak van de gouverneur kan u hieronder terugvinden. 

Gandhi