Kunst in het provinciehuis - EIGEN/AARDIG

Van 21 april tot 28 juli 2023 kan je de expo EIGEN/AARDIG bezoeken in het Antwerpse provinciehuis. Daarin gaan kunst en archeologie in dialoog met elkaar.

Datum
  • van 21 april 2023 tot 28 juli 2023
  • Gesloten op zaterdag en zondag
  • Uitzonderlijk gesloten op 11.07 en 21.07
Prijs
gratis

De expo EIGEN/AARDIG toont een eigenzinnige selectie van werken uit de provinciale kunstcollectie in dialoog met objecten uit het Provinciaal Archeologisch Depot. Geïnspireerd door beeld en vorm, kleur en textuur, harmonie of tegenstelling. 

Camiel Van Breedam, Opgedragen aan de steenbakkers (1967)

Het Provinciaal Archeologisch Depot werd in 2015 door de Vlaamse overheid erkend als onroerenderfgoeddepot. De basis werd al gelegd vanaf de jaren 1990. Restauratie- en andere werken aan het eigen provinciaal patrimonium of in de provinciale domeinen resulteerde af en toe in een archeologisch onderzoek, met bijbehorende vondstensembles. Van 1999 tot 2004 voerde de provincie Antwerpen het HSL-project uit: archeologisch onderzoek op het traject van de hogesnelheidslijn vanaf Antwerpen tot aan de Nederlandse grens. De vele vondsten en het uitgebreide archief maakten de overstap naar een echt, volwaardig archeologisch depot noodzakelijk. Vandaag herbergt het depot 376 ensembles uit de steentijden tot en met WO II, afkomstig van archeologisch onderzoek in 46 gemeenten van onze provincie.

EIGEN/AARDIG is de 5de interventie in Every Collection Hides Another Collection, onze kunstinstallatie in het provinciehuis, naar een ontwerp van Nico Dockx.

Meer info

Meer info vind je op de pagina EIGEN/AARDIG.