Tuinkriebels Vrieselhof: na regen komt zonneschijn

publish date
07.05.2024

Meer dan 4000 bezoekers genoten dit weekend van Tuinkriebels in het Vrieselhof in Oelegem. Zaterdag startte droog en de regenbui in de namiddag kon de pret niet bederven. Zondag was de zon van de partij en warmde het kasteeldomein op voor een tweede dag tuinplezier. 

Tuinkriebels is al aan haar 12e editie toe. Het Vrieselhof ontving op zaterdag 4 en zondag 5 mei meer dan 4000 bezoekers voor de tuin- en plantenbeurs. Het kasteel van het Vrieselhof fungeerde als majestueuze achtergrond voor dit tuinfestijn. Met een bonte verzameling van gepassioneerde kwekers, kleurrijke bloemen en geurige planten was het een waar paradijs voor groenliefhebbers.

B(l)oeiend weekendje tuinplezier

Bezoekers kregen de kans om een praatje te maken met de meer dan 80 standhouders en om tips en advies te vragen bij de experts. Alles voor je tuin kun je vinden tijdens Tuinkriebels. Zit je nog met vragen na je aankopen of wens je iets bij te bestellen? De contactgegevens van de standhouders vind je via www.provincieantwerpen.be/tuinkriebels.

Met demonstraties van tuingereedschap, boeiende workshops, een bijenzoektocht voor kinderen, begeleide wandelingen, lekker eten en drinken en prachtige bloemen en planten werden de bezoekers getrakteerd op een goed gevuld programma. 

Bezoekers Simon, Lise en Melissa maken dankbaar gebruik van de gratis plantencrèche: “Wij kopen ieder jaar veel te veel. Vandaag zoeken we groenten, kruiden en mooie bloemen. Dankzij de plantencrèche hebben we onze handen vrij om nog meer te kopen.”. Wat zij van Tuinkriebels vinden: “Fijne sfeer, heel ontspannend, veel keuze en fantastisch om rond te wandelen en kijken in het prachtige park.

Ook Ellen kwam al eerder naar Tuinkriebels: “Er is een grote variëteit aan planten en dat maakt het een bezoekje waard.”

Casa Maria en Het Filiaal uit Nederland hebben ambachtelijk gemaakte producten uit onder andere India, Ghana en Mexico bij. Je kan hier kleurrijke handgeweven tuinstoelen, tuintapijten, aardewerk, draagtassen en vlaggetjes vinden. Standhouder Annemarie vertelt: "Het is de eerste keer dat we deelnemen aan Tuinkriebels. De beurs is erg leuk, goed georganiseerd en iedereen is aardig. Volgend jaar zie je ons hier terug."

David van Hortalis is al vele jaren standhouder en heeft vaste planten voor bijen en vlinders bij: "Tuinkriebels is een heel aangename tuinbeurs met fijne en vriendelijke bezoekers, er hangt een gemoedelijke sfeer."

Wij genieten na van de 12e editie van Tuinkriebels Vrieselhof. Jij hopelijk ook! Bekijk de sfeerfoto's via Facebook.

Om alvast in je agenda te zetten: in 2025 vindt Tuinkriebels op zaterdag 3 en zondag 4 mei plaats en bestaat het Vrieselhof 50 jaar.